Krkobabić: Udruživanje u zadruge pravi i jedini put za razvoj gazdinstava u Srbiji

Ostavite komentar


  1. Zašto se neko ne pozabavi time kome se daje novac. To su sve fiktivne zadruge, registrovane na papiru, a u stvari su privatne firme koje vode pojedinci. Proverite kome su dodeljena sredstva iz prethodnog konkursa.
    Da li ima neke prave zadruge?

  2. Ovaj lik je naslovna strana ove naše jadne i groteskne zemlje… Politički alava porodca koja se uvek otimala za funkcije, a on je sada na njenom čelu i njen predstavnik. Konkretizovali su svoju alavost osnivanjem političke partije. Demonstrativno su odabrali da „zastupaju“ interese onih kojih je najviše, koji najredovnije glasaju, i kojima se najlakše manipuliše-penzioneri. Rekoh demonstrativno jer za sve godine učešća u vladama baš i nisu zastupali interese penzionera, čak suprotno od toga…..Ali na kraju krajeva, to je samo forma a bitna je suština, a to je funkcija. Nije bitno na kojoj je funkciji dok god je na funkciji. Ako je direktor pošte, biće najstručniji za to, ako je potpredsednika zadužen za ….nešto – biće najstručniji u nečemu… Našao je ili mu je neko predložio zašta treba da se zalaže, uklapa se u opis funkcije koja mu je data, opravdava ga kod onih iznad njega i on sad samo o tome priča. Nije stručan za to. Ni priučen. Srbija ima poljoprivredne škole i fakultete, tržište, berzu i stručnjake. Ništa od toga on nije znao do ove funkcije. Sada daje sebi za pravo da javno pametuje i govori stručnijima od sebe šta da rade. Nije ga sramota. Nije ga briga. Državu iskreno nije briga, jer su svi alavci podmireni, a oni bez političkog uticaja kao što su obični seljaci, su laki za manipulaciju. Dovoljno je pokazati sliku Đilasa na Pinku i svima je jasno da je on krivac za stanje u poljoprivredi…. A bar 250 hiljada od plate i dodataka, još toliko na telefon, putovanja, beneficije… Da se pred svakog građanina ove zemlje postavi prosto pitanje: „Imamo 500 000 dinara mesečno, jel bolje da ih damo njemu ili trojici vrhunskih i stručnih inženjera, šta je bolje za Srbiju?“, niko od upitanih ne bi imao dilemu. Ali to nije pitanje koje se postavlja…

  3. Kada biste samo znali koliko je Pošta Srbije unakažena od kada je vodi PUPS, Nekada je to zaista bilo renomirano Preduzeće, sada je jad i beda u svakom smislu.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.