„Lišeni smo novčanih sredstava potrebnih za ishranu životinja, a ne smemo ni da ih prodajemo“: Država ostavila jug Srbije bez poljoprivrednih subvencija

Ministarstvo poljoprivrede već osam meseci ne šalje inspekciju potrebnu da bi uzgajivači autohtonih rasa domaćih životinja dobili novčanu pomoć

Ostavite komentar


  1. Prica se na mrezama o velikom protestu seljaka, zasto to niko ne spominje od novinara ?

  2. Uvek je bilo od svih vlasti ona narodna“Što južnije to tužnije“

    A oni koji su dobili subvenciju su sigurno bliski vlastima Vi to dole dobro znate….pa tako i recite…protestvujte pa mi smo svi građani jednaki posebno je važno sačuvati autohtone vrste životinja koje će na ovaj način nestati..
    Želim vam svima dobro zdravlje i da uspete da se izboriti za svoja prava…
    Pozdrav svima

  3. Autohtone rase u kamione, pa za BG, pravo ispred AV -!!!!!
    IZGLEDA DA JE TO JEDINO ŠTO USPEVA !!!!

  4. Vi stvarno verujete sta vam ova sekta na vlasti obeca?? Ponovo ce vam obecati pred sledece izbore. Preostaje vam jedino da se okupite i protestvujete ispred sedista sefa sekte, da bi on to resio i pokazao da ON JEDINO RESAVA PROBLEME I BRINE ZA NAROD

  5. Ne zelim da nipodastavam ni jednog uzgajivaca zivotinja, koji zivi od tog posla.
    Ovaj Ordic inace ima seosku kafanu od OSB ploca i PUR pene, a u dvoristu kao „atrakciju“ mini ZOO vrt.
    Nisam siguran koliko je on uzgajivac zivotinja na nivou za subvencije drzave.

  6. U odgovoru vladajuce strukture stoji „mi moramo prvo da nahranimo stoku koja je glasala za nas pa onda druga stoka, koze, konji i kokoske“

  7. kada dogovor ne pomaze, ostaje protest. ako protest ne pomaze, zna se sta ostaje. kad krene seljak, pratim i ja. seljaci, jeste li voljni, ili ste robovi?

  8. Šta vi očekujete od ovih koji bi trebalo da SLUŽE narodu!? Još ih nazivamo VLAST! Neka nas jašu, može im se! Pa kad dođe vreme za izbore i prazna obećanja, najprovidnije i najlakše izgovorene laži, a vi, ponovo, bez upotrebe mozga, glasajte za ove najgore od najgorih! E, glupa Srbijo, e zbogom pameti!

  9. Ljudi, ja ovakav nemar i nestrucnost nisam mogao da zamislim. Ovo sa subvencijama je horor. Niti znas kad ce da ti plate, niti znas da li uopste mozes da racunas na njih. A gledas TV i Nedimovica… te povecano ono, te povecano ovo, a realnost… Pomozi Boze.

  10. Ne shvatam nikoga od Vas, koji pitate za koga ste glasali da li je to u redu? Ovde treba videti i pomoci, a ne pametovati.

  11. Finansiraju se strani eksploatatori i domaći trgovci oružjem. Naravno da se unište naši stočari, kako bismo bili potpuni zavisnici od uvozničkog lobija. Sve jasno. Takva politika se vodi godinama.

  12. U poslenjih 7-8 godina, subvencijan za jednu godinu uplaćuje se tek naredne godine,a za celu proceduru, tj. do arhiviranja sve dokumentacije protekne i više od 1,5 godina. Dešavalo se da zahtev podnet nov.-dec. jedne godine dođe do završnice dve godine kasnije, sredinom godine.
    Ove sve se odnosi na sever, u Vojvodini. I sad ja vas pitam gopodo proivođači : Za koga ste glasali poslednjih 10 godina?

  13. Jadni smo mi pored ovakvog.ministra,ako ostane poljoprivreda vesala da spremi

  14. Da li to znaci da uzgajivaci treba da kupuju hranu za autohtone sorte , i da li tu istu stoku gaje zbog drzave ili zbog svog interesa?

  15. Bez brige biće subvencija za razne političare ta rasa mora biti sačuvana. Ko šiša razne krave i ovce

  16. Kad Vučić izgradi nacionalni stadion (za preko petsto miliona evra) , moći ćete da gledate mulce kako trče po travi kakvu ove plemenite životinje nisu mogle ni da sanjaju…

  17. da treba mu sve te konje oterati ispred ulaza i prozora da tamo spavaju i kakaju kao oni sto su uradili u Holandiji kada su doneli neko smece ili djubrivo pred kancelariju predsednika. I to odmah, ili neke druge blize konje. A odavno tamo ni krave nemaju vode godinama i uzgajivaci se muce. Ali da je je za kriminalnog Rasima Ljajica, ministra za sve i svasta, bilo bi para.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.