Novinarka lista Danas Ljiljana Bukvić dobitnica je ovogodišnjeg priznanja Nacionalne alijanse za lokalni i ekonomski razvoj za doprinos promociji reformi. Kako su naveli predstavnici NALED u obrazloženju nagrade, novinarka našeg lista kontinuirano informiše javnost o problemima sive ekonomije, komplikovane birokratije i parafiskalnih nameta, a, kako ističu, poseban doprinos u prošloj godini dala je dijalogu o Zakonu o ulaganjima i zakonima u građevinskom sektoru.

Na svečanoj dodeli priznanja za doprinos promociji reformi, istaknuto je da je Ljiljana Bukvić pisanjem o ekonomskim temama na najbolji način otkrivala kako funkcioniše državna uprava, kako se raspolaže novcem poreskih obveznika i koliko su „kreativni“ svi oni koji žele da krše zakon.

Osim novinarke lista Danas, priznanje NALED dobila je i novinarka Večernjih novosti Aleksandra Bulatović.

Umesto proglašenja Reformatora godine, NALED je istakao reformske inicijative Vlade i uručio priznanja za doprinos reformama profesionalcima iz državne uprave i lokalne samouprave za saradnju s NALED-om na primeni zakona i sprovođenju reformi. Priznanja su zaslužili Ankica Vojnović, šefica Odseka za sprovođenje objedinjene procedure Grada Zrenjanina, Zoran Stojanović, šef Odseka za planiranje i koordinaciju u Republičkom geodetskom zavodu, Darinka Đuran, rukovodilac službe za objedinjenu proceduru u Ministarstvu građevinarstva, Lidija Stojanović, pomoćnica ministra i glavni tržišni inspektor, Bojana Tošić, v.d. zamenica direktora Republičkog sekretarijata za javne politike, Olivera Subotić, pomoćnica sekretara za lokalni ekonomski razvoj u Gradu Pančevu i Nela Kuburović, pomoćnica ministra pravde.

Inače, glavna nagrada „reformator godine“ ovoga puta nije dodeljena, jer je njen cilj objektivno priznanje za doprinos u poboljšanju privrednog ambijenta, ali bi u uslovima kada se najavljuje raspisivanje izbora, to moglo da se protumači kao favorizovanje određenih državnih funkcionera, objasnio je NALED.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari