LSV: Železnica u Vojvodini je devastirana, incidenti zbog centralizacije

Ostavite komentar


  1. To su blagodeti jogurt revolucije. APV nije imala kud da ode iz Srbije, ali to nisu mogli da shvate mozgovi željni pljačke radnog naroda. Tako se APV naglo nađe na poziciji nerazvijenog područja čije blago prigrabiše burazeri i kumovi, a narod pobeže kud ga noge nose. Aferim daćini!

  2. Nazalost istina je, tranzicija je dovela dotle da Srbija nazalost i pored suma,peska i cementa prakticno vise nema proizvodjaca pragova. Izvozimo trupce a uvozimo pragove umesto obrnuto. Zalosno.

  3. Ligaši šta kažete na zabetonirane i podignute pruge južno od Bečkereka. Željeznica u Vojvodini je počela da propada početkom tridesetih kad je prešla u ŽTP Beograd. Od kralja Aleksandra do radikala Aleksandra je potpuna propast.

  4. Zakljucak da je zeleznica u Vojvodini sasvim propala a na jugu ,Istocnoj i Juznoj Srbiji je -navodno- u odlicnom stanju.To je trabunjnanje koje nema nikakve veze sa stvarnoscu.I kao resenje je autonomaskih separatista- jos sanjaju nedosanjan san- da treba zeleznica u Vojvodini da se odvoji iz Srbije…, odnosno da se- mic po mic- i cela Vpjvodina izdvoji.Jasno je sto oni to rade ali je neshvatljivo sto nasa drzava ne reaguje adekvatnim merama koje poseduje za tu namenu: ovde mislim na politicko kontradelovanje, kao i slanje raznih inspekcija, a ovako samo separatisti stalno deluju neometano rade na rusenju drzave, a drzava nista ne preduzima.

  5. Banat je Srbija!!!! Vodite računa. Pamet u glavu vi što hoćete lovu!

  6. Gospodine Miško, Vojvodina historijski nikada nije pripadala Srbiji, sve do 1918. kada je pripojena kao ratni plijen. I mentalitet vojvođanskih Srba-starosjedilaca nije imao ništa slično s područjem južno od Dunava i Save jer su učili od Nijemaca i Mađara. Dok je Vojvodina sama odlučivala o svojoj željeznici (ŽTO Novi Sad) bila je pri vrhu po kvaliteti u Jugoslaviji, a onda je usrećena de facto ukidanjem autonomije zahvaljujući jogurt-revoluciji koju su izveli uglavnom doseljenici. Nakon toga je pokrajina oglodana do kostiju i nema što nije upropašteno.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.