Ofanziva Budimpešte na energetsko tržište Srbije: Beograd Orbanu prepušta komandnu ulogu u trgovini gasom?

Ostavite komentar


  1. Ofanziva Budimpešte na energetsko tržište Srbije, uz sve ostalo, je samo sredstvo ka ostvarivanju jednog dugoročnog cilja, a to je: Vojvodina!

  2. privatni arnžman Orban-Vučići prikriven „državnim“ poslom.Narod i država će opet ispasti ovce za šišanje , a braća će skidati kajmak.

  3. Ne može se komentarisati nešto o čemu se ne zna ništa, a baš ta činjenica jeste za paniku i blokadu bilo kakvih aktivnosti. Činjenica je da Mađarsko i Srpsko društvo raspolažu strahovitim unutrašnjim koruptivnim kapitalom koji kipi izvan lonca i po svaku cenu traži mu se udomljenje u Srpskom energetskom sektoru pod plaštom međunarodnog kapitala. Nedovoljno akcenta se stavlja na veličinu bogatstva stečenog korupcijom, a utiska sam da Srbija u svojoj istoriji nije videla tako bogate pojedince poput predsednika Srbije, Siniše Malog i njihovog najbližeg rodbinskog i ortačkog okruženja. Lično, čak bih i pristao na sve ovo ako je to konačna raspodela bogatstva u ovoj zemlji, ako je okončano „kolčenje parcela“, otimanje, ubijanje…uz nadu da i bandi treba sistem da zaštite oteto. Ništa od toga – njihov otet kapital jalove je – ne ume da evoluira.

  4. Орбан је стари ‘лисац’ зна све прљаве трикове ЕУ-а!

  5. Halo Bing, kako brat? Imam neku robu za njega, Vojvodina, cena sitnica….

  6. Ponašajmo se normalno-ne postoje protesti, ne postoji kriza na Kosovu, situacija stabilna, investitori hrle, mi večni, zato nam i dolaze.

  7. Ovo zvuči ovako: Mađari će švercovati ruski gas (uprkos protivljenju EU) Srbijagasu po jakoj ceni, a Srbijagas će prodavati taj gas korisnicima (malo razređen) po socijalnoj ceni.

    Ko će da pokrije razliku između nabavne i te socijalne cene ?!

  8. Iz hrvatskog iskustva, bježite od Austrijanaca i Mađara koliko vas noge nose! Dvi podle prefrigane države.

  9. Da li ste vi normalni tako smo prodali i NIS postajemo zavisni od stranaca a videćete koja će biti cena gasa. Ovaj nam prodaje državi deo po deo i svi ćute. Sramota

  10. Dati privatnicima je gore od ovog ugovora. Tek bi onda plaćali skuplje. Kao kod Hamovića sa strujom.
    Zašto nagađate vi novinari. Pitajte zvaničnim dopisom tamo gde je mesto.

  11. A Vojvodinu Vam je već uzeo i nacrtao na šal karte Hungarije.Tako Vam i treba kad vas vodi radikal izdajnik.Pare,pare…

  12. Gde su nase opozicione partije da se raspitaju o ovom poslu?

  13. Pa realno mi i nemamo kapacitet za tako nešto. Kod nas se na mestima gde su potrebni sposobni ljudi i eksperti dovode poslušnici iz stranke. Zato i propadamo.

Ostavite komentar


Ekonomija

"Nije normalno da gurate firmu koju ste vi osnovali u propast, a da plaćate privatnu firmu za isti posao": Šta bi privatizacija GSP-a značila za grad, a šta za građane? 10

„Nije normalno da gurate firmu koju ste vi osnovali u propast, a da plaćate privatnu firmu za isti posao“: Šta bi privatizacija GSP-a značila za grad, a šta za građane?

Predsednik Privremenog organa grada Beograda Aleksandar Šapić još ranije najavio je da će neke od linija gradskog prevoza na potezima od „100“ do „700“ biti prepuštene privatnim prevoznicima. Međutim sindikati GSP-a protive se ovoj ideji i najavljuju proteste i blokade ukoliko ne dođe do razgovora o ovoj temi.

Naslovna strana

Naslovna strana za 8. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.