Madžar: Rast od pet odsto ravan naučnoj fantastici

* Cilj da BDP Srbije raste tri ili više odsto ove godine verovatno nedostižan jer bi nakon lošeg prvog polugodišta u drugom delu godine bio potreban rast od skoro pet odsto * Sa rastom od tri odsto smo osuđeni na evropsko začelje po razvijenosti, kaže Ljubomir Madžar
Očekivanja NBS da će privredni rast u drugoj polovini 2017. ubrzati na preko 4,5 procenata neostvariva, smatraju stručnjaci

Ostavite komentar


  1. To je gore od naučne fantastike, ovo je horor ekonomija. Nego vi gospodine Madžar i vaše kolege, šta ste učinili i da li ste mogli mnogo više da nas oslobodite od tog užasa koji je progutao milijarde i pola miliona ljudskih života. To je ukupan zbir umrlih i pobeglih od ove pošasti.

  2. Pa zato je čovek koji priča o ekonomiji, a pojma nema ništa o njoj i koji je arlaukao godinama iz klupa čuvenog SRS i čovek koji vodi zemlju kao vodja navijača, urliče i vredja sve koji misle drugačije ili mu kažu da ne govori istinu… Ko li je to i zato je izmedju ostalog i zbrisao sa mesta Premijera i zaseo na funkciju koja će ga smestiti u neko Mirjevo sa zaštitom ili što neki govore u Urugvaj nedostupnog organima gonjenja sa svojom najbližom klikom za sve ove pljačke koje je učinio i zbog čega smo na začelju u regionu, a o Evropi i da ne govorimo. Ovo je bre ko onaj broj 1 iz AF.

  3. Ekonomija je egzaktna nauka, rast BDP od 3% sa projektovanom inflacijom od 3-4 % koja prati iznos referentne kamatne stope NBS, pokazuje projekciju pada BDP od -1 %,na kraju fiskalne godine, suština je da se na žalost takav negativan opadajući trend ekonomskih pokazatelja sa projektovanom godišnjom inflacijom od 3-4 % ponavlja od 2012.godine, naučna fantastika jeste da se u četvrtom kvartalu dogodi rast BDP od 5 %,pogotovo sa ovakvim elementarnim nepogodama koje će smanjiti sezonski prinos poljoprivrednih kultura,tako da je ekonomski ispravno i akademski korektno reči da je naučna fantastika očekivati na kraju fiskalne godine projektovani rast BDP od 3% .kada je izvestan pad BDP od -1%.

  4. Smesno je kad ne bi bilo tuzno da se izvesni nadimci i pseudonimi uopste usuduju u komentarima da sude o jednom profesoru univerziteta. To pokazuje devastiranu struku u sadasnjoj partijski okovanoj Srbiji. Ne znaju oni sta cine!

  5. Sada sledi, povecanje PDV, akciza, drugih poreza i taksi, ukoliko ne bude dovoljno sledi otimanje od penzionera i radnika.

  6. Sa politikom koja određuje kamatnu stopu na državne dinarske obveznice od 5,6% i sa kamatnom stopom na državne devizne obveznice od 4 %, sa projektovanom inflacijom od 3 % plus minus 1% sa referentnom kamatnom stopom od 4 %,koja prati rast cena na malo, sa stalnim intervencijama NBS na tržištu radi održavanja valutnog kursa dinara koji direktno smanjuju devizne rezerve, Srpska privreda u celini ne može da očekuje nikakav realan stabilan rast BDP, već samo pad BDP i ekonomsku stagnaciju,jer očekivati rast ekonomskih privrednih parametra koji direktno utiču na smanjenje inflacije i rast BDP
    u svakom kvartalu su ekonomski ne ostvarljivi sa ovakvom monetarnom politikom NBS,na koju utiču sezonske oscilacije,ne možete malo da duvate u bušan balon a malo da ne duvate a da očekujete da balon raste to nije nikakva naučna fantastikato je glupost.Potreban je minimalan godišnji rat BDP od 5-6 %, i to u kontinuitetu 2-3 godine sa ovakvom politikom da bi se osetio privredni razvoj, a mi smo takvo predizborno obećanje imali 2012.godine, da li smo mi verovali u naučnu fantastiku ili smo verovali u lažu i paralažu ? Dođe nam isto,bušan balon.

  7. Manipulacije,radi varanja gradjana i kradje drustvene ,drzavne i privatne imovine se beskruplozno nastavljaju od strane vladajuce koalicije. Nema rasta bdp dok se ne iskoreni bezvlasce korumpiranih boljsevika,a do tada mozemo i bankrotirati,ako do sada to i nismo.

  8. Западу је потребан Аца-Бокаса,диктатор,који ће обезбедити субвенције западним фирмама а мале плате сиромашним радницима и држати синдикате у шаци!-А САНУ ћути,надајући се националним пензијама или бар амбасадорском месту!

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.