Majdanpek: Bespovratna sredstva za stolariju za 99 domaćinstava 1Foto: J. B. K./Danas

Komisija za realizaciju mera energetske sanacije opštine Majdanpek objavila je preliminarnu listu krajnjih korisnika za dodelu bespovratnih sredstava za energetsku sanaciju stambenih objekata. Najviše zainteresovanih je bilo za zamenu stolarije, dok za tri mere nije bilo ni jedne prijave.

Ove godine je za sprovođenje mera energetske sanacije u majdanpečkoj opštini opredeljeno 20 miliona dinara i ovim sredstvima subvencionisaće se unapređenje termičkog omotača, termotehničkih instalacija i ugradnja solarnih kolektora za centralnu pripremu potrošne tople vode.

Na javni poziv krajnjim korisnicima javilo se najviše zainteresovanih za nabavku i ugradnju spoljnih prozora i vrata i drugih transparentnih elemenata termičkog omotača stanova i porodičnih kuća.

Od stotinu pristiglih prijava, samo jedna nije ispunjavala uslove konkursa.

Na preliminarnoj listi krajnjih korisnika su i dve stambene zajednice u Majdanpeku koje su se prijavile za zamenu spoljnih prozora i vrata i drugih termičkih transparentnih elemenata.

Za postavljanje i nabavku materijala za termičku izolaciju zidova, tavanica iznad otvorenih prolaza, zidova, podova na tlu za porodične kuće prijavilo se jedno domaćinstvo, a za nabavku i ugradnju toplotnih pumpi i prateće instalacije grejnog sistema dva, pri čemu jedno ne ispunjava uslove.

Zainteresovanih za tri mere: nabavka i postavljanje materijala za termičku izolaciju zidova, tavanica, podova na tlu za stambene zgrade, postavljanje i nabavka materijala za termičku izolaciju ispod krovnog pokrivača za porodične kuće i nabavka i instalacija kotlova na prirodni gas ili biomasu, grejača prostora ili zamena postojećeg efikasnijim za stambene zgrade nije bilo.

Kompletna preliminarna lista krajnjih korisnika dostupna je na zvaničnoj internet stranici Opštine Majdanpek.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari