Majdanpek: Daljinsko grejanje za sada po nepromenjenoj ceni 1Foto: J. B. K.

U novu grejnu sezonu Majdanpečani će po svemu sudeći, ući sa nepromenjenom cenom grejanja, čak sa pet procenata nižom u odnosu na početak prošlogodišnje.

Prethodna grejna sezona u Majdanpeku bila je prva u kojoj je gradska toplana koja zagreva 80 odsto stambenog i poslovnog prostora u ovom gradu, umesto mazuta kao energent koristila drvnu sečku i Majdanpečani imali 24 satnogrejanje.

-Do 1. januara ove godine cena po kvadratu bila je 100 dinara, a korišćenje jeftinijeg energenta omogućilo je da od početka 2022. godine cena bude niža pet procenata i iznosi 95 dinara. Cena grejanja od tada nije menjana – rekao je za Danas direktor JP za proizvodnju i distribuciju toplotne energije “Majdanpek” Đorđe Roškić, dodajući da se još uvek ne zna da li će cena grejanja biti promenjena.

Prema njegovim rečima grejna sezona počinje 15. oktobra, gradska toplana je spremna za početak sezone i ugovorena je nabavka drvne sečke koja se koristi kao energent.

Majdanpek iduće godine treba da dobije još jednu zelenu toplanu. Naime, polovinom ove godine u Ministarstvu rudarstva i energetike potpisan je ugovor koji će omogućiti da u Majdanpeku bude izgrađena toplana na biomasu što će od oktobra 2023. godine omogućiti 24 satno daljinsko grejanje bez zagađenja.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari