POLJOPRIVREDAfoto BETAPHOTO/DRAGAN GOJIĆ

Majdanpečki poljoprivrednici, kao i poljoprivrednici širom Srbije, ovih dana prijavljuju i obnavljaju status svojih gazdinstava u elektronskom registru. U opštini Majdanpek oni imaju pomoć u kancelarijama Fondacije za lokalni ekonomski razvoj u Majdanpeku i Donjem Milanovcu.

Dobra vest za poljoprivrednike stiže iz Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva koje podseća da krajnji rok za prijavu u sistem eRPG ne postoji i da poljoprivrednici mogu da prijavu i obnovu statusa gazdinstva odrade sve do trenutka podnošenja zahteva za željenu subvenciju.

-Početak raspisivanja javnih poziva, 3. aprila, nikako ne znači da je to krajnji rok za prijavljivanje u eRPG, koji je neograničen – navodi se u saopštenju Ministarstva poljoprivrede.

Dodaje se da u slučaju da javni pozivi za subvencije koje su predmet interesovanja poljoprivrednika počinju kasnije, nema potrebe da žure sa ažuriranjem i obnovom statusa gazdinstva.

Inače, prvi javni poziv biće raspisan 3. aprila i odnosi se za subvencije po hektaru i biće otvoren čak 45 dana, do 15. maja, kako bi svi poljoprivredni proizvođači imali dovoljno vremena za sređivanje stanja u registrima i obnove statusa gazdinstva.

Poljoprivrednici iz majdanpečke opštine mogu da računaju na pomoć Fondacije za loklani ekonomski razvoj opštine Majdanpek prilikom obnavljanja statusa svog gazdinstva u elektronskom registru.

U kancelarijama Fondacije u Majdanpeku i Donjem Milanovcu poljoprivrednici mogu da obnove status u elektronskom registru, a kada budu otvoreni javni pozivi za republičke subvencije, takođe mogu da računaju na pomoć prilikom prijavljivanja.

Inače, javni poziv za republičke subvencije za mleko 1. kvartal je otvoren od 3. do 15. aprila, genetiku od 15. aprila do 15. maja, pčele od 1. do 20. maja, krave za uzgoj teladi od 10. aprila do 10. maja i tov od 20. aprila do 10. maja.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari