Majdanpek: Poslovnoj zajednici u Nišu predstavljene mogućnosti investiranja u turizam istočne Srbije 1Foto: RARIS

Višenamenski objekat u Donjem Milanovcu, Turističko rekreativni kompleks „Stevanske livade“, Apartmansko naselje u Brzoj Palanci tek su deo investicionih lokacija u majdanpečkoj i opštinama Negotin i Kladovo koje je Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije predstavila poslovnoj zajednici u Nišu.

RARIS – Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije zajedno sa Regionalnom privrednom komorom Nišavskog, Pirotskog i Topličkog upravnog okruga organizovala je prezentaciju mogućnosti investiranja u turizam istočne Srbije, predstavljajući investicione projekte i lokacije.

– Na prezentaciji su detaljno predstavljeni trendovi rasta turizma u istočnoj Srbiji kao i prednosti investiranja u turizmu. Takođe je predstavljeno 20-tak konkretnih lokacija i projekata iz turizma koji su do sada evidentirani u RARIS-ovoj bazi investicionih lokacija Invest East Serbia. Pored ostalih predstavljeni su: SPA hotel sa izdatom građevinskom dozvolom, apartmani pored Dunava i na Staroj planini, etno selo u dolini Timoka, parcela na skijalištu Crni vrh, Gamzigradska banja, hoteli u Sokobanji i na Staroj planini, ribnjak na Dunavu, kamp pored negotinskih vinarija – kažu odgovorni u RARIS-u.

Ističu da je prezentacija mogućnosti investiranja u turizam istočne Srbije izazvala veliko interesovanje poslovne zajednice i okupila više od 40 učesnika. Na prezentaciji su učestvovali vodeći privrednici, hotelijeri, agencije za nekretnine i drugi zainteresovani za investicije u turizmu iz Niša.

Napominju takođe da će uskoro pokrenuti i intenzivnu online promociju mogućnosti investiranja u turizam istočne Srbije i organizovati sličnu promociju u Beogradu.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari