Mali: Minimalna zarada nema nikakve veze s minimalnom potrošačkom korpom

Ostavite komentar


  1. Tacno, jer od minimalne plate ne moze da se kupi ni to sto je u minimalnoj potrosackoj korpi.

  2. Što se tiče minimalca i korpe, ne zna šta će biti sledeći mesec. Ali zna da će prosečna plata 2027. biti preko 1000 evra.

  3. Pa to znači definitivno da građani koji rade za minimalac su građani drugog reda to si definitivno potvrdio svojom izjavom

  4. Koje demagogije i obmane iznosi
    Mali.Da li dogovor socijalnog saveta (vlada,poslodavac,sindikat) o kriterijumu za utvrdjivanje minimalne cene rada ima tezinu.Koji su to kriterijumi na osnovu koje se utvrdjuje minim.cena rada ako nije rast potrosacke korpe,elementarni segment za prezivljavanje radnika,gradjanina.Po Malom osnovni kriterijum za utvrdjivanje minimalne cene rada je vracarenje,da li ce biti svetske ekonomske krize ili nece i % povecanja minim.cene rada u odnosu na predhodni period bez poredjenja sa rastom potrosacke korpe i troskova zivota.
    O tome u kojim okolnostima i koliko vremenski dugo poslodavac moze radnicima da isplacuje minimalnu cenu rada shodno odredbama Zakona o radu oni koji utvrdjuju minimalac a posebno sindikati se neizjasnjavaju.Samo umanji primanja,ogoli radnika pa ko prezivi.

  5. Struja poskupi na finjaka dobijemo račun 500din kao nema ko da očita brojila pa onda očitaju sledeći mesec ali sad smo u crvenoj zoni lepa razlika,poskupiš gorivo bez osnova opet lepa razlika,specijalista mi prepiše lekove za srce doplatim 4500 dinara ,što znači na finjaka za tri stavke uzeto 8000 dinara a onda mi unuka časti sa 10000 dinara ,nevidi to dobru Siniša Veliki

  6. Ljudi, kad ćemo već jednom da krenemo svi zajedno ka skupštini, da ih izvrnemo naglavačke?! Ovaj se nama smeje u lice! Dokle više?!

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 14. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelisaveta Seka Sablić, glumica

Čitam Danas jer se ne bavi tabloidnim lažima.