Mali: Pomoć mladima od 100 evra u potpunosti opravdana ekonomska mera 1Foto: FoNet/ Božana Pavlica

Ministar finansija Srbije Siniša Mali izjavio je danas da je pomoć mladima od 100 evra u potpunosti opravdana ekonomska mera, koja predstavlja podsticaj za mlade i pokazuje koliko je država jaka i stabilna i da je cilj bio da se stvori lepa atmosfera i širi optimizam među mladima, saopšteno je danas iz njegovog kabineta.

Kako je rekao, mladi će taj novac potrošiti na različite načine – uloživši u kriptovalute, plaćajući knjige, ispite, kurs jezika, sportsku opremu ili nešto drugo čime će se novac vratiti u srpsku ekonomiju, odnosno u budžet kroz PDV.

On je dodao da je, kada su započete teške reforme u Srbiji, cilj bio da se stvore uslovi da penzije rastu realno u skladu sa mogućnostima.

„Penzije rastu po švajcarskoj formuli – ove godine, od 1. januara su veće za 5,5 procenata, a sa ovih 20.000 dinara, ukupan rast fonda penzija će biti 11,2 odsto“, kazao je Mali,

Dodao je da je cilj da realizacijom projekta „Srbija 2025“ prosečne penzije budu 420-430 evra, a prosečne plate oko 900 evra 2025. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari