Malinari optužuju vlasnike ariljskih hladnjača za monopol, hladnjačari negiraju da su se dogovorili o cenama

Zašto su otkupne cene maline različite u šabačkom i ariljskom kraju

Ostavite komentar


  1. Opet nece moci da od jedne sezone pokupuju stanove u Beogradu, nova vozila..

  2. Ako udari Super ciklon u zapadnu srbiju ko 2014 u obrenovcu .plantaže malina,kupina,krompira,povrcy,voca nestaće ,poljoprivredne proizvode u narednihn 5 godina Srbija ce uvoziti sve iz turske.ici ce poljoprivrednici u nemacku da rade kad se izmiri amerika i rusija oko ukrajine uskoro..hladnjace su stare i losa im je gromobranska izolacija rece mi jedan elektricar.komentar ne objavljuj i obrisi.

  3. Šta će vam hladnjača, napravite džem, dosta je isplativije.
    Ali treba dodatno zavrnuti rukave.

  4. Jadan seljak je uvek bio i biće dok god cenu seljačkog proizvoda određuju neradnici i bitange poput Vučićević klana a medju njima je onaj zvala i dobošar Informers Vučićević,pa Risticevic i mnogo još vucicbatina….

  5. U Mačvi danas istakli cenu kupine 120 dinara tako da kada platimo berače nama ostaje 20 dinara.Većina proizvođača neće ni početi berbu,bolje da rod propadne nego da se mufljuzi bogate od našeg znoja i rada

  6. Trenutna cena u Americi klase Rolend je 25 dolara. pro[le godine je bila 9 dolara,a malina je otkupljena za malo manje od te sume. Ako je hladnjačarima malo 20 dolara po kilu onda su to nezasiti ljudi koje treba sahraniti blokadama hladnjača na šta su malinari spremni. Ugovori koji su potpisani sa hlanjdačama daju pravo malinarima da pojedinačnim tužbama ostvare zaradu od izvoza maline.

Ostavite komentar


Ekonomija

Veselinović: Radi se uz pritiske, institucije ćute, poslodavci još jače gaze zaposlene 10

Veselinović: Radi se uz pritiske, institucije ćute, poslodavci još jače gaze zaposlene

Predsednik Udruženih sindikata Srbije "Sloga" i narodni poslanik Stranke slobode i pravde (SSP) Željko Veselinović izjavio je danas da radnici rade za mnogo manji novac nego pre, uz konstantni mobing, pritiske i maltretiranje, dok institucije ostaju neme na takve stvari, a poslodavci, koji "obilato pljačkaju građane Srbije, kroz sumnjive subvencije" nastavljaju još jače da gaze radnike.

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Nataša Miljković, TV novinarka

Danas čitam od samog početka. Pomagao mi je u emisijama koje sam radila, ali i u životu u Srbiji mi je pomagao.