Manje para za gubitaše, više novca za plate i penzije

* Videli smo u prošlosti šta može da se dogodi kada država pokuša da poveća plate i penzije, a da to sebi ne može da priušti: nađete se u recesiji i svi na kraju budu siromašni
Džejms Rouf, šef misije Međunarodnog monetarnog fonda za Srbiju

Ostavite komentar


  1. G.Raf treba da zna da je za smanjenje broja zaposlenih u javnom sektoru mnogo učinejeno i da se ne može preko noći stvari rešavati, otpustiti veliki broj gradjana bez socijalmog programa bilo bi opasno ne samo za vlast već i za državu.

  2. Gubitaši su uglavnom ogromni sistemi i javne firme i teško je naći rešenja ali verujem da g.Raf zna koliko je toga učinjeno na tom planu i da je na pomolu rešavanje problema RT Bor i Galenike.

  3. Država je našla investitore za RTB Bor i Galeniku pa će se rešiti novčani i tehnički problemi koje imaju !

  4. Gospodin Rouf je bio vrlo iskren i konkretan u odgovorima na pitanja i zaista je objasnio kompletnu situaciju u vezi svake od firmi. Na žalost, zaista ćemo doći u situaciju kada se više neće moći isplaćivati dugovi pojedinih firmi i neke jednostavno više neće imati opciju državnog spasavanja. Država je svojim merama, koje veoma ceni i MMF, pokazala da je spremna da se bori za svakog od ovih giganata i da se izgubi što manje radnih mesta.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.