Masteri i doktori nauka u Beogradu zarađuju čak 47.000 dinara više od svojih koleginica

Plate žena i dalje daleko od "muškog" standarda

Ostavite komentar


  1. Uh sad kada izdivlja altrajt scena – ali to su doktori i masteri koji rade po rudnicima, rade teške poslove koje žele ne žele!!!

  2. Tvrdnje u tekstu su netačne, i jesu laž.U školama profesori i profesorice, učitelji i učiteqice, vaspitači i vaspitačice, svi imaju istu platu. Na fakultetima asistenti i iasistetkinje takođe. U domovima zdravlja, doktori i doktorice, medicinskitehničari i sestre takođe imaju istu platu. Svuda na istim poslovima zaposleni imaju istu platu.

  3. Zamislite sramotu da oni zaradjuju a vi nepismeni i neobrazovani novinari ne! Kakav sramota! Zamislite samo tu situaciju gde neko zna daleko vise od vas zahvaljujuci svom radu i trudu koji cak ni sljam kao sto ste vi ne moze da ospori! A i ko ste vi uopste…neki nebitni ljudi

  4. Meni bi tata dao na poklon master ili dr diplomu, ali … niti sam član stranke, a on je već umro – tako da ostajem bez toga.

  5. Nije tačno. Neverovatan tekst, usko orjentisan. Ops, jasno je kad se neknadno sazna ko je autor.

  6. Valjda se kaže “magistar” nauka. Preterali ste sa korišćenjem engleskih reci u slučajevima u kojima imamo naše . Čemu takvo uništavanje sobstvenog jezika?

  7. Мушкарци су НЕУПОРЕДИВО способнији од жена.

  8. Draga Cica Maco, magistar nije srpska reč, samo je ranije pozajmljena nego master. Pritom, to su dve različite titule, ali da biste to saznali morate da se malo informišete, što bi svakako trebalo da učinite, zbog soPstvenog znanja. Pozdrav

  9. U tekstu se ne navode podaci o prekovremenim satima, bolovanju… i drugim činiocima koji utiču na platu. Imam koleginicu koji ima isti nivo obrazovanja kao i ja, za 12 godina staža efektivno je radila 3(tri) godine!!? Troje dece, trudničko, porodiljsko, bolovanja za sebe i decu. Nema prekovremeni rad, moja plata u startu veća 15000,00 dinara, nema smenski rad. U pitanju je rad u policiji.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.