“MDN Agri” ignoriše sud i stečajnu upravnicu 1Foto: Privredni sud Zrenjanin

Privredni sud u Zrenjaninu doneo je rešenje da stečajna upravnica Dragica Arsić preuzme sva ovlašćenja organa upravljanja u preduzeću “MDN Agri”, u kom je otvoren prethodni stečajni postupak.

Arsićeva je dobila ovlašćenje da hitno angažuje organizaciju za fizičko obezbeđenje imovine “MDN Agri”, jer postoje dokazi da se i danju i noću iz ovog preduzeća odnosi imovina i uništava poslovna dokumentacija, iako je sud prilikom otvaranja prethodnog stečajnog postupka sve ovo zabranio.

Arsićeva je pokušala da preuzme dokumentaciju i ključeve od poslovnog prostora i vozila, ali ju je vlasnik u tome sprečio.

Iako u preduzeću postoji radnik obezbeđenja, on, po mišljenju suda i stečajne upravnice, nije u stanju da obezbedi da se imovina ne iznosi a dokumentacija ne uništava.

Ranije je sud konstatovao da rešenje o otvaranju prethodnog stečajnog postupka predstavniku preduzeća “MDN Agri” nije uspeo da uruči ni sudski dostavljač ni policija.

Novosadska firma “Agroglobe”, koja od “MDN Agri” potražuje 421 609 evra i 6 473 635 dinara podnela je početkom novembra predlog da se, zbog obustave plaćanja od 186 dana, u ovom zrenjaninskom preduzeću otvori stečaj.

Privredni sud u Zrenjaninu doneo je rešenje o pokretanju prethodnog stečajnog postupka kako bi se utvrdilo da li postoje razlozi za stečaj.

Prema podacima Agencije za privredne registre, društvo sa ograničenom odgovornošću „MDN Agri“ osnovano je u oktobru 2003. godine. Specijalizovano je za proizvodnju, trgovinu i usluge.

“MDN Agri” raspolaže zgradama i poljoprivrednim zemljište.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari