Međunarodna konferencija "Vodovod i kanalizacija `20" u Kraljevu 1Foto: Z.Nikolić

Kraljevo će od sutra biti domaćin dvodnevne, 41. Međunarodne konferencije „Vodovod i kanalizacija `20“.

Biće to prilika, kako saopštava organizator skupa, Saveza inženjera i tehničara Srbije da se kroz osam različitih sesija razmotre aktuelna istraživačko razvojna, tehničko – tehnološka, ekonomska, zakonska i druga pitanja iz oblasti snabdevanja vodom i kanalizacije.

Konferencja, koja se održava u hotelu „Turist“ u Kraljevu, počinje u sredu 14 oktobra u 10 časova, a posle svečanog otvaranja biće održana dva uvodna predavanja, prvo na temu „Male hidroelektrane derivacionog tipa- Beznačajna energetska korist i nemerljiva ekološka šteta“, a drugo uvodno predavanje kao temu ima  „Vodovod i kanalizacija u okruženju virusa COVID -19“.

Za grad domaćin posebno će biti interesantne prezentacije „Vodosnabdevanje grada Kraljeva sa posebnim osvrtom na matematički model“ koga će održati Zoran Dimitrijević dip.građ.inženjer i rukovodilac službe u „Vodovod“ Kraljevo kao i prezentacija grupe autora „Kvalitet vode alternativnih izvora grada Kraljeva u 2018-2019“, a dr. Marina Petrović će, takođe prvoga dana Konferencije, govoriti o „Fizičko-hemijskim i balneološkim parametrima  termomineralne vode Mataruške Banje“.

Organizatoru skupa, Savezu inženjera i tehničara Srbije pomoći će kao suorganizatori Konferencije Institut za tehnologiju nuklearnih i drugih mineralnih sirovina, Prirodno matematički fakultet iz Novog Sada, Departman za hemiju, biohemiju i zaštitu životne sredine, Tehnološko metalurški fakultet iz Beograda, Katedra za neorgansku hemijsku tehnologiju, Institut za vodoprivredu „Jaroslav Černi“, Inženjerska akademija Srbije i  Institut za primjenjenu geologiju i vodoinženjering iz Bijeljine.

Konferencija se odvija pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehloškog razvoja Republike Srbije,  a domaćin je JKP „Vodovod“ iz Kraljeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari