Direktorima najnoviji ajfoni, a radnicima otkazi: Poslanik stranke Zajedno Nešić o stanju u kragujevačkoj Energetici 1Foto: GrO Zajedno Kragujevac

Stanje u kragujevačkoj Energetici prokomentarisao je danas Nikola Nešić, narodni poslanik stranke Zajedno i odbornik u gradskom parlamentu Kragujevca.

Po njegovim saznanjima, u Energetici su kupljena tri najnovija ajfon telefona, od preko 800.000 dinara za direktore: Andreju Ilića, Nenada Petkovića i Miroslava Petrašinovića.

– Isti ti direktori smanjili profit preduzeća u odnosu na prošlu godinu sa 2.166.073 na 1. 880536 dinara, a povećali rashode sa 2.145602 na 2.190507 dinara, te su „uspeli” da firma posluje u gubitku od 309.971 000 dinara, kaže u svo današnjem obraćanju javnosti i medjima Nešić.

Ko je po njima kriv – radnici Energetike, ko bi drugi, tvrdi on.

Generalni direktor Andreja Ilić je pre tri dana, u ponedeljak, 31. jula podelio otkaze za 12 radnika jer je iskoristio loše ugovore o privremeno povremenim poslovima i raskinuo ih, tvrdi narodni poslanik Nešić.

Po njegovom mišljenju „ono što dodatno stvara razlog za brigu” je što otpušteni radnici „nisu poslušali direktivu odlaska na kontraminiting” u Beograd gde se ovo preduzeće kandidovalo za „NAJ SNS” nagradu, kao preduzeće koje je procentualno odvelo najveći broj zaposlenih na kontramiting.

Da podsetimo, kao što je Danas već pisao članovi Gradskog odbora Zajedno reagovali su i prošlog meseca 7. jula kada su radnici kragujevačke Energetike poslati na sastanak Šumadijskog okruga Srpske napredne stranke, a velikom broju radnika su bili istekli ugovori, tvrdili su tada iz GrO stranke Zajedno u Kragujevcu.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari