"Povećanjem plata u Energetici nagrađeni SNS kadrovi": Nikola Nešić, narodni poslanik Zajedno iz Kragujevca 1Foto: GrO Zajedno Kragujevac

Sistematizacija u kragujevačkoj Energetici rađena je da se zadovolje politička obećanja i očekivanja pojedinaca koji su u međuvremenu bili nosioci partijskih kretanja unutar firme, ali još važnije van firme pa tako da su sada gotovo svi članovi Srpske napredne stranke na rukovodećim pozicijama u ovom preduzeću, smatra Nikola Nešić, narodni poslanik i odbornik SG Kragujevca ispred stranke Zajedno (koalicija Moramo) povodom sistematizacije u Energetici.

Po njegovom mišljenju, dispečeri koji nikada nisu imali više posla, nagrađeni su smanjivanjem plata.

– Ostatak neposrednih izvršioca, zavarivača, angažovani preko agencija, za ponovo nikad više posla, dobili su smanjene koeficijente. Koji je motiv ovim radnicima koji su ogledalo firme? Nisu zaboravljeni prilikom smanjivanja ni pomoćni radnici, ističe Nešić.

On smatra da se broj rukovodilaca u ovom preduzeću uvećao u odnosu na prethodni period, uprkos činjenici da je došlo do promene tehnogije i prelaska proizvodnje toplotne energije sa uglja na gas. On navodi da u Energetici ima celina u kojima je umesto dva rukovodica u prethodnom periodu postavljeno čak šest. Zaposlena su i dva nova radnika.

Za Nešića je ova situacija u kojoj su SNS rukovodiocima povećane plate – primer podizanja društvene nejednakosti.

Zbog toga on, kao narodni poslanik i gradski odbornik, postavlja pitanja rukovodicima kragujevačke Energetike obzirom da je došlo do promene tehnologije, da li nova sistematizacija prati ovu promenu i koji je zbir koeficijanata zaposlenih pre i posle sistematizacije.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari