Mihajlović: Neophodna nacionalna građevinska kompanija 1Foto: mgsi.gov.rs

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da je za novi investicioni ciklus u infrastrukturi Srbiji potrebna nacionalna građevinska kompanija sposobna da bude nosilac velikih projekata.

Zorana Mihajlović je, kako je saopštilo Ministarstvo, rekla da je veliki broj projekata ispred nas, od Fruškogorskog koridora, autoputa Niš-Merdare-Priština, nastavka izgradnje autoputa ka Crnoj Gori od Preljine do Požege.

„Bila bi velika šteta da ne osnažimo našu građevinsku industriju da bude nosilac svih tih velikih projekata, a za to je potrebno da se kompanije udružuju“, rekla je Zorana Mihajlović novinarima posle obilaska radova na izgradnji tunela i vijadukta Čortanovci, na pruzi Stara Pazova-Novi Sad.

Ona je dodala da formiranje velike nacionalne građevinske kompanije nije lak zadatak i da se analiziraju različita rešenja u cilju pronalaženja najboljeg modela.

„Novi projekti nisu samo nova gradilišta, nego imaju veliki uticaj i na lokalne samouprave koje se nalaze u blizini, koje odmah osete pozitivne efekte u većem prometu, da ne govorimo o tome šta to znači za njih kad se izgrade nove saobraćajnice“, rekla je Zorana Mihajlović, piše u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari