Mihajlović u Кragujevcu: Za povećanje energetske efikasnosti sledeće godine 230 miliona evra 1Foto: M. P.

Suština je da budemo energetski stabilni i samodovoljni i da koristimo zelenu energiju u većoj meri, poručila je u Kragujevcu ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović i najavila da će za subvencije za zamenu stolarije i instaliranje solarnih panela u sledećoj godini biti izdvojeno 230 miliona evra.

U januaru ćemo raspisati novi javni poziv za zamenu stolarije i onda ćemo to raditi na svaka dva ili tri meseca, najavila je Mihajlović i dodala da to važi i za subvencije za zamenu stolarije i za solarne panele, saopštila je pres služba Ministarstva.

Ona je u Кragujevcu, gde je u ime Vlade Srbije primila Plaketu sa poveljom Fakulteta inženjerskih nauka koji obeležava 60 godina rada, rekla da je suština projekata da Srbija bude energetski stabilna i samodovoljna i da koristi zelenu energiju u većoj meri.

„Pred nama su izazovne godine i decenije na globalnom nivou, očekuju nas velike promene i ne želimo samo da budemo deo tih promena, već da kao država budemo predvodnici, a bez vašeg znanja i učenja to nije moguće“, poručila je Mihajlović.

Dodala je da sve što nauka pruža i što će ostati generacijama posle nas ima svoju vrednost samo ako čuva ljude i životnu sredinu.

„Veza između fakulteta, privrede i države jedini je način da kao društvo napredujemo“, rekla je Zorana Mihajlović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari