Mihajlović: "Ziđin" primer kako treba da izgleda rudarstvo u Srbiji 1Foto: Ministarstvo rudarstva i energetike

Potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović, rekla je da je rad „Ziđina“ primer uspešnog partnerstva države i investitora, koji pokazuje kako treba da izgleda rudarstvo u Srbiji, kao i da je zajednički cilj ulaganje u zaštitu životne sredine.

Ona je na godišnjoj sednici „Ziđina“ u Boru, na kojoj je predstavljen izveštaj o radu za prethodnu godinu, kao i plan kompanije za 2022. godinu, rekla da je ulaganje u zaštitu životne sredine i zeleno rudarstvo zajednički cilj.

„Čestitam rukovodstvu i radnicima na rezultatima koje ste ostvarili i u ime Vlade i Ministarstva hvala na svemu što radite, iako prošla godina nije bila laka, ali smo zajedno uspeli da pobedimo sve izazove. Ponosni smo što RTB Bor posluje uspešno, jer je ne tako davno bio pred gašenjem, a ovaj deo Srbije živi od rudarstva i sa rudarstvom. Posebno je važno otvaranje novog rudnika „Čukari Peki“, čime je Srbija zauzela novu, visoku poziciju na evropskoj mapi“, rekla je ona.

Mihajlović je navela da je cilj dodatno ulaganje u oblast zaštite životne sredine.

„Ono što su naše želje u ovoj godini jeste da se poslovanje nastavi uz poštovanje najpre svih zakona, ali i standarda zaštite životne sredine. Verujem da ćemo, kao i do sada, doći do zajedničkog rešenja, posebno što je razvoj zelenog rudarstva u planu poslovanja „Ziđina“, a to je svakako stav Vlade, koja neće doneti nijednu odluku koja nije u skladu sa najvišim standardima u oblasti životne sredine. Uradili smo zajedno mnogo toga, ali nas očekuje još mnogo posla u narednim godinama“, rekla je ona.

Mihajlović je istakla da Vlada pruža podršku radnicima i rukovodstvu „Ziđina“, kao i lokalnoj samoupravi, kako bi se dodatno unapredili uslovi rada i poslovanja, pre svega u oblasti ekologije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari