Ministarka poljoprivrede Srbije sa ambasadorkom Kine o unapređenju saradnje 1Foto: minpolj.gov.rs

Ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije Jelena Tanasković razgovarala je danas sa ambasadorkom Kine u Srbiji Čen Bo o mogućnostima za dalje unapređenje saradnje u oblasti poljoprivrede i prehrambene industrije, posebno u trgovini poljoprivredno-prehrambenim proizvodima.

Ministarstvo je saopštilo da je Tanasković rekla da je „posebno ponosna“ što poljoprivreda predstavlja jednu od prioritetnih oblasti za saradnju te dve prijateljske zemlje i da tu saradnju treba unaprediti zajednički na institucionalnom nivou i u domenu robne razmene poljoprivredno-prehrambenih proizvoda.

Čen Bo je čestitala Tanasković na imenovanju i istakla da je poljoprivreda „stub ekonomije“ i za Srbiju i za Kinu, i da je saradnja u toj oblasti od velikog značaja za obe države.

Dodala je da je glavna tačka saradnje trgovina poljoprivredno-prehrambenim proizvodima, čiji se obim iz godine u godinu povećava, a da su srpski proizvodi visokokvalitetni.

Kineski investitori pokazuju i veliko interesovanje za nova ulaganja u Srbiji u prehrambenoj industriji, kao i za izgradnju distributivnog centra u Srbiji, navela je Čen Bo i navela da u oblasti poljoprivrednih tehnologija takođe postoje velike mogućnosti za saradnju stručnjaka Srbije i Kine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari