Ministarstvo finansija: Javni dug Srbije na kraju februara 47,8 odsto BDP-a

Ostavite komentar


  1. Javni dug je zaduzenje gradjana i on u mnogim zemljama zapadne Evrope prelazi trocifrenu brojku. Nije ovo uopste lose, naprotiv, problem je drzavni dug. Taj dug, u odnosu na BDP u stvari cini nas zivot losim i on ce ostati nasim potomcima kao problem.

  2. GRAĐANI GDE STE DA STE I ŠTA STE?

    Standard građana, iz usta vlasti, napredovao svakodnevno. Po standardu bili smo među zadnjima u Evropi, a i sada nismo se makli, samo su iza nas Makedonija, Albanija i R. Srpska. Ko ubija ekonomski Srbiju? Javni dug Srbije, kada su na vlasti zajahali naprednjaci (2012. godine) bio je 15,2 milijarde evra, a u februaru 2024. godine je stigao na nivo 36,4 milijarde evra, više od 200% ili 48,7% BDP, a gde je standard građana. Rastu plate i penzije, a troškovi življenja su prešišali višestruko porasta plate i penzije. Ova vlast je otimala penzije punih četiri godine, otela oko osamsto miliona evra, a nikako da se seti da vrati otetog. Kada su promovisali dolazak na vlasti prosečna penzija je bila više od 60% prosečne plate, a sada, uz neizmerne pomoći MMF, prosek penzije je pao na 40% prosečne plate. I pored ovakvog „ubijanja“ penzionera, oni su im glavna glasačka mašina, nasedaju na lažima i paralažima vodećih političara.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 13. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.