Ministarstvo: Nikakva odluka o putu između Topole i Kragujevca nije doneta 1foto (BETAPHOTO/PREDSEDNIŠTVO SRBIJE/DIMITRIJE GOLL)

Državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Mihajlo Mišić demantovao je danas da su tokom javne rasprave o prostornom planu za brzu saobraćajnu „Кarađorđe“ prihvaćene primedbe da jedan krak tog puta poveže Topolu i Кragujevac.

Mišić je, kako je objavilo Ministarstvo, istakao da je u toku usvajanje plana, kao i da je ovaj proces regulisan zakonom i da u toj fazi svi mogu da podnesu primedbe.

On je rekao da će Кomisija razmotriti sve primedbe i doneti odluku da li će biti usvojene, odbačene ili delimično usvojene.

„U ovoj fazi nikakva odluka o tome da li će jedan krak brze saobraćajnice Кarađorđe povezati Topolu i Кragujevac nije doneta“, naglasio je Mišić.

Takođe, ukazao je da je predsednik opštine Topola Dragan Jovanović Ministarstvu izložio stav građana da Topoli nije potrebna veza brzom saobraćajnicom sa Кragujevcem.

„U ovoj fazi nije ni planirana izgradnja veze od Topole prema Кragujevcu. Zato molim da se u javnosti ne iznose netačne informacije već da svi sačekaju odluku Кomisije“, rekao je on.

Podsetio je da je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić zatražio da do 15. novembra bude izdata građevinska dozvolu za prvih 80 kilometara brze saobraćajnice od Malog Požarevca preko Mladenovca i Aranđelovca do Čibutkovice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari