Ministarstvo: Situacija u Fijatu može imati posledica po celu Srbiju

Ministarstvo privrede trvdi da podržava radnike FIAT-a

Ostavite komentar


  1. Situacija u Fijatu i treba da ima uticaja na celu Srbiju. Da radnici konačno shvate da nisu robovi, bez ikakvih prava i mogućnosti, a poslodavci da shvate da moraju da obezbede radnicima bolje uslove za rad i pristojne zarade. Ne veruje valjda niko da će Poljaci, ako Fijat preseli fabriku, raditi za ~ 300€! A suštine cele priče je da vlada prestane sa demagogijom i zaluđivanjem naroda.

  2. negde je moralo da pukne..ne moze infostan +struja +grejanje da bude 1/2 plate..a da lazes narod da je kao prosecna plata 500 evra kad bajatovic tuce pola miliona evra ..a ostali po 150 cisto…nemozes da obecavas stranim““““investitorima““““ da ce radnici biti sretnid a rade za 200 evra mesecno i da im placas 10 000 samo da otvore radno mesto po coveku a posle da tog istog radnika deres za kaznama i sudskim izvrsiteljima kao da zaradjuje 1000 evra mesecno…nemozesd a dizes cene hrane svakih 6 meseci pa kao nema veze bice mrsaviji iz draviji…ne mozes…itd

  3. A akcije samog ministartva privrede Srbije ne da mogu, nego vec imaju posledice po celu drzavu i to u vidu iseljavanja radno sposobnih i obrazovano/obucenih gradjana iz Srbije. Svaka vam cast! Da li jos uvek neko veruje u bajkovita saopstenja "ministarstva"?

  4. to je rekao dragan boske stevanović totalno nevažni lik znači vladu nije briga za fiat

  5. @gigatrend
    Samo da repliciram, fiat fabriku moze i verovatno hoce preseliti u Poljsku zato sto Poljaci imaju novca za razvoj novog modela automobila. Kada zastari ovaj model 500l, sto se kod nas pravi, oni definitovno odlaze (a to ce biti uskoro). Tako da ce im ovaj strajk doci ko kec na deset.
    Nema Srbija para ni mogucnosti da ulaze sa fiatom u novi model.
    Sve u svemu Dinkic je kriv za sve!

  6. Prebogati politicari, bez stida, srama i skrupila, pozivaju siromasne radnike na zrtvovanje radi rasta BDP. Sta reci, politicari sram vas bilo, sve treba da stane, cela Srbija. Zarad vase vlasti i bogatstva deca radnika nemaju za kiflu.

  7. Ma da,Fijat ce otici iz Srbije gde crnci rade za 300 evra mesecno i preselice pogon,recimo u Nemacku gde radnici rade za 2000 evra mesecno.Oce,al juce

  8. Što ti dušebrižnici iz raznih ministarva ne rade za te plate pa onda mogu da se sikiraju za Srbiju….
    Oni se samo sikiraju da će sa fijatom morati i oni da beže…

  9. Prestanite sa zalopojkama. Niko nije lud da napusti Srbiju pod ovakvim uslovima. Nego zasucite rukave i razgovarajte sa rukovodstvom FCA a ne sa radnicima jer ste vi u obavezi da spasete Srbiju a ne bedno placeni radnici!

  10. Podrska radnicima. Nadam se da nece odustati i dozvoliti da ih nasamare kao sve ostale po Srbiji.
    A ovi "strucnjaci" koji prete da ce FIAT da ode zato sto radnici strajkuju, prvo neka objasne narodu kako to da se FIATu vise isplati da u Poljskoj plate radnike 1000 eur bez subvencija drzave, nego u Srbiji 300 eur gde je svih 300 placeno od strane poreskih obveznika. Prema finansijskom izvestaju iz 2016. drzava vise daje Fiatu nego sto su godisnji troskovi zarada. Njima taj narod prakticno radi za dzabe. Ako im je i to skupo i ako misle da ima negde na svetu vecih idiota koji hoce za jos manje da rade, onda slobodno neka se pakuju.

  11. Koliko sam ja razumeo da država dotira Fijat duplo više nego što su plate radnicima. Postavlja se jedno logično pitanje. Da li to Fijat dobija od Srbije (naroda) džabe sklopljen auto i još pride da plate poljacima zato što oni sklapaju aute za 1300 evra plate. Ko je ovde lud.Zašto je narod Srbije dužan da italijanima sklapa bezplatno aute. Ko ima pravo da u ime gradjana Srbije potpiše takve uslove. Ako je to ranije uradio Dinkić zašto sada nije na optuženičkoj klupi i odgovara makar za nesavesno poslovanje a trebao bi da krivično odgovara i on i svi tadašnji rukovodioci kao i ovi današnji. Ovde nema nevinih. Ranije su nas uništavali bombama a sada hoće da nas dotuku ekonomski. Ovakva hajka od političara pokazuje da oni pojma nemaju o ekonomiji ni za jedno dobro domaćinstvo a kamo li za državu.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.