Ministarstvo: Ziđin planira investicije u Srbiju veće od tri milijarde dolara

Ostavite komentar


  1. Za šta se Mihajlović „kandiduje“? Vučić je pred predsedničke izbore ovećao „4 milijade investicija“ iz Kine, Brnabić je za mesto predsednika vlade pred Beogradske izbore obaćala „2 milijarde evra“ iz Kine
    Za koju funkciju se „kandiduje“ Mihajlović kada obećava opet „kineske investicije“

  2. Kada bude počeo da ulaže u filtere i druge zaštite i rekultiviziju okoline, neka nastavi sa eksploatacijom. Ovako će mo njihovu zaradu (Srbija dobija samo mrvice) mi debelo platiti, što zdravljem stanovništva (uništenom prirodom) što iz budžeta. Ali sve ovo ministarka zna i nije je briga, važno joj je samo da sa svojim pajtosima iz ‘komande’ dobro uveća svoj deo kolača.

  3. Molim urednika Danasa da pošalje novinare u Bor da proveri ove navode.
    Kinezi su RTB Bor dobili na poklon, a poljane u Boru od američke Rakite su platili milijarde dolara. Rade samo osnovnu proizvodnju, a funalnu koja se najviše isplati rade u Kini.Truju i zagadjuju bez kazne i odgovornosti. Borani su očajni, ponašaju se rasistički, za sve se pitaju kinezi, dovode intezivno svoje radnike a naše ne zapošljavaju ili ih malo zapošljavaju, naše starije radnike teraju na silu u penziju, ističu svoju zastavu, pismo, ambleme. Predaja RTB Bor kinezima je najveći poraz Srbije u njenoj istoriji. Da tragedija bude veća Država Srbija im je poklonila zgradu Instituta da bi tu spavali njihovi radnici? Najveće nalazište bakra i zlata poklonili smo kinezima?!! Molim vas proverite ove navode i da alarmirate EU I SAD da pomognu Boru dok ne bude kasno!

    1. Sta je sve Vucic prodao,poklonio Kinezima i ostalim?
      Moramo da znamo ,da li smo narod. bezzemljas.
      Sve prodade sa nasom precutnom saglasnoscu.
      Zasto cute oni ,kojji moraju da govore i imaju medijski prostor ?,

    2. Tako su i ovi pre njih(kostunica i ostali)dali rusima NIS na poklon i sad rusi rade sta hoce,upropastavaju lezista nafte i gasa progresivnom eksploatacijom,placaju naftnu rentu3%,navodno placaju i to je znak pitanja da li placaju,a trebali bi 20%da plate.

  4. KInezi ne planiraju investicije u Srbiju nego u svoju kompaniju koju su iznajmili, koja je na teritoriji Srbije, a to nije isto. Razvijaju svoj posed radi sticanja profita koji nose kući.
    Stara podvala kako neko investira u Srbiju.

  5. Sta,samo tri,pa jel reko tomadiploma kad je bio predsednik da ce biti hiljadu,i da ce zuti ljudi piju vodu sa moravu,bre.
    .
    .

  6. Dobro je što će kineski Ziđin uložiti u nekadašnjem RTB Bor tri milijarde dolara, a da li ministarka Mihajlović zna da u Boru sva prerada metala i proizvodnje Fabrika žice, Livnica, Prerada metala, Zlatara Majdanpek i drugih grobar RTB Bor zvani Sosa je zatvorio i sveo broj zapošljenih sa 25.000 na 5.000 i uz pomoć vlasti poklonio RTB Bor kinezima. Sa tri milijarde dolara, postoji opasnost da kinezi utroše za investicione potrebe, a ne za svoj džep, pošaljite im Sosu, on najbolje radi sa parama dok ih ne smesti na pravo mesto. On ne trpi dobre stručnjake i samomisleće ljude, već poslušnike, poltrone i klimoglavce i o tome treba voditi računa.

  7. ‘Ajd nek ti budu te famozne milijarde evra. Nego, ministarka dužna si da kažeš i koliko će to koštati u životima i zdravlju meštana. Već sada ta „bratska“ kineska „investicija“ ubire svoj danak u životima i zdravlju nevinih ljudi.

  8. To treba oterati u zatvor na dozivotnu i konfiskovati sve sto. Su pokrali i obestetiti bolesne,nemocne ,ugrozene,gladnu decu.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.