Mit o penzionerima i krađi radnih mesta

Ostavite komentar


  1. Ove priče su jako beskorisne i štetne! Sednu ekonomisti i kažu: "na penzije bogte isplaćujemo 14%našeg BDP…" Ama čijeg BDP? Vašeg ili od tih penzionera? Isto tako mogu da sednu i kažu da isplaćuju za zadravstvo npr 11%BDP.. jako glupo i agresivno – jer očekujemo onda taj njihov "zaključak"! Da ja pitam autora, koliko od % od svoje plate (njegov lični BDP) izdvaja za npr izdržavanje svoje dece? Odgovor npr 40%!!! Odmah da pošalje decu u dom za siročad, i tako će osloboditi čak 40% svoje plate (svog BDP) za neke druge korisnije troškove!!??? Da ubijemo penzionere? Da ih potrujemo?? Da rade dok ne padnu? Kakve su ovo baljezgarije?? Efekat staklene bašte ili ekološki troškovi su XY% BDP, pa hajde onda da skinemo filtere i uštedimo BDP??? Idiotizam, nego šta nego da je održivo da mi, deca, vratimo dug svojim roditeljima, i država da vrati dug svojim penzionerima, zabranio bih da se uopšte računa koliki je % BDP izdvojen za penzionere, porodilje i zdravstvo (ovo samo uslovno jer odmah bi se našao neko da to zloupotrebi)

  2. Da li ste Vi koji ste napisali ovakav članak, svesni šta ste u stvari napisali, obzirom da se odnosi na zemlju Srbiju?

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.