MK grupa obeležila 40 godina postojanja 1Foto: MK grupa

MK grupa sinoć je organizovala proslavu povodom 40 godina poslovanja. Događaju je, kako je saopšteno, prisustvovao veliki broj zvanica, a na početku se okupljenima obratila predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić.

Brnabić je čestitala jubilej MK grupi i zahvalila se na tome što se ta kompanija „uspešno takmiči u regionu, i u širem regionu u ovom delu Evrope“ i tako „predstavlja privrednu reprezentaciju Srbije“.

Potpredsednik MK grupe Aleksandar Kostić, sin osnivača kompanije Miodraga Kostića, posebno se zahvalio zaposlenima i najavio nove projekte i investicioni ciklus vredan 1,6 milijardi evra, koji će biti realizovan u naredne tri godine.

„Takođe, dajem obećanje da ćemo u periodu od pet godina izdvojiti 50 miliona evra za donacije društvu i zajednicama u kojima poslujemo”, rekao je Kostić.

Mihajlo Janković, generalni direktor MK grupe izjavio je da će do 2026, ulaganja kompanije u poljoprivredu iznositi 350 miliona evra.

„Posebno se izdvaja investicija od 33 miliona evra u fabriku alkohola u Kovačici, zahvaljujući kojoj će Srbija prvi put postati izvoznik alkohola. Najveći deo investicija, čak 900 miliona evra, biće izdvojeno za projekte zelene energije ukupnog kapaciteta 1GW. Prvi projekat koji će biti završen već ove godine je vetropark Krivača u istočnoj Srbiji, a MK Group gradi i nova dva vetroparka i biogasno postrojenje u Vojvodini, kao i prvi agrosolarni projekat na Balkanu. U naredne tri godine kompanija će uložiti 380 miliona evra u turizam i nekretnine. Nakon otvaranja Petram Resort & Residences u Istri ovog leta, slede investicije u naša dva Kempinski hotela u Hrvatskoj i Sloveniji, ali i investicije u nove projekte u Srbiji i regionu”, rekao je Janković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari