Mladi rade za 440 evra, priželjkuju 800

Istraživanje pokazalo da radnici na početku karijere mogu da dobiju znatno slabije plate od onih koje smatraju adekvatnim za svoj rad

Ostavite komentar


  1. U ovoj zemlji dusevni mir ne moze da plati ni 3 hiljade evra. Pogotovo sto bi se odmah pojavili reketasi.

  2. 52 000din mogu samo da zamišljaju mladi a bogami i oni stariji radnici, u ovom rasulu od države realno je samo 30 000din za 10 sati rada svakog dana.

  3. Mladi većinom rade u pogonima za šivenje i za motanje kablova koji su pod zaštitom vlade i ni inspekcije im ništa ne mogu i ne smeju (svi ih znaju pa da ih ne imenujem) i imaju oko 330 evra. To što se neko zaposli u IT sektoru ili partijski na dobro plaćen posao pa izvlači prosek ne znači ništa. 10% tih mladih jede meso a ostali kupus ali to ne znači da svi oni jedu sarmu

  4. Nisam baš mlad ni mnogo star ali ono što vidim oko sebe, mlađi samo gledaju kako bi otišli preko, i u pravu su. Pridružujem se lepim željama, nadam se.

    1. Zasto tako razmisljate?
      Zasto ne pomognemo mladima da ostanu.?
      Ustanimo,umesto sto pisemo,i vama i nama i njima ,ce biti bolje.
      Razmislite?

      1. Valjda je normalno da se prvo mladi bore za svoje bolje sutra! Umesto sto kukaju i pakuju kofer, mozda bi mogli malo i da se potrude. Ali ne. Oni na ulice izlaze samo kada hoce da dobiju nove beneficije i lakse zavrse studije. Mi ih skolujemo, a oni onda zapale u inostranstvo. Da li je moguce da vecinu mladih ne interesuje u kakvoj zemlji zive?

  5. Svi mladi bi da nose markirane stvari, telefone od 500 e , po mogućstvu da odmah posle škole dobije platu od barem 1000 e.

    1. Po vama bi trebali da se dozivaju sa brda na brdo.
      Koliko je po Vama realna plata za mladog coveka koji treba da osnuje porodicu,da ima decu i krov nad glavom, Mozda je to za vas luksuz,pa 5 generacija treba da zivi u zajednici. A USPUT SE MIN. 4-5 god odricao i zrtvovao. mnogo toga .,uceci. ,za svoju i nasu bolju buducnost..Da li znate koju vrednost ima ZNANJE I. cemu sluzi ?)

      BEZ EKONOMSKE NEZAVISNOSTI NEMA SLOBODE.!

  6. 80.000 dinara dovoljno za pristojan zivot. Da , ako zivis kod roditelja , ne plaćas rezije . Pristojan zivot znaci da mozes da imas svoj smestaj, plaćaš rezije, hranu. Da mozes da kuois garderobu, ponekad izađes, da imas za letovanje ili neki put i da nesto , bar malo ustediš . Kod nas je pristojan zivot postao kada samo prezivljavas

  7. Slažem se da bi dobro bilo da imaju 2-3 puta više ali bi bilo interesantno pitati mlade a i starije kako, po njihovom mišljenju to može da se postigne?
    Da li iko razmišlja o tome“odakle dolaze“ plate?

  8. Muka mi je od ovog proseka. Treba dati realniju sliku. Koji procenat orima minimalac i nešto malo preko, a kojije procenat na tom proseku. 50.000 bih volela da imam ali radim za 32.000

Ostavite komentar


Ekonomija

Radnici ŽIT-a u ponedeljak i utorak protestuju ispred Vlade Srbije 10

Radnici ŽIT-a u ponedeljak i utorak protestuju ispred Vlade Srbije

Nezadovoljni zbog toga što mesecima ne primaju lične dohotke radnici Železničkog integralnog transporta, predvođeni predstavnicima Sindikalne organizacije ŽIT Beograd i Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata ŽIT-a, u ponedeljak i utorak u periodu od 10 do 12 časova potestovaće ispred zgrade Vlade Srbije u Beogradu.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.