Momirović: Vlada Srbije radi na novom Zakonu o trgovini koji treba da podstiče razvoj trgovine u ruralnim sredinama

Ostavite komentar


  1. Poštu, trgovinu i lekara nema ogroman broj malih naselja u Srbiji. Možda imaju lokalnu prodavnicu u kojoj baš i nema mnogo artikala, jer su naselja toliko opustela da nema ko da ih kupi. Kada budu imala poštu, trgovinu, lekara, vrtić, školu, biblioteku, proizvodnju lokalnih proizvoda, neko će želeti da živi tamo. Dotle….

  2. Ovaj, shto bi slovenci rekli pubec, postao prepametan. Kako se vidi da je odrastao u svili i kadifi i da nema pojma kako se zivi u Srbiji. Unisteno selo da oporavis jednim zakonom ? Ha, pa to nema ni u naucno fantasticnim filmovima. Odnosno i ako ima, niko normalana ne veruje u to. Film je film, a zivot je zivot. Uvoznicki lobi od 90-ih je sistematski unistio srpsku poljoprivredu, a sa njom i selo. Osim gerijatrije, koja ne moze, svi beze i nije im problem ponizenja koja ce doziveti. To ce mozda prevazici, ali sirotinju i neizvesnost na selu, to im je zagarantovano.

Ostavite komentar


Ekonomija

Među potpisanim sporazumima tokom posete Si Đinpinga, nema elektroenergetike: Beograd balansira između investitora sa Istoka i Zapada? 7

Među potpisanim sporazumima tokom posete Si Đinpinga, nema elektroenergetike: Beograd balansira između investitora sa Istoka i Zapada?

Među brojnim sporazumima Srbije i Kine, koji su potpisani tokom zvanične posete predsednika te zemlje Si Đinpinga Beogradu, nema nijednog iz oblasti elektroenergetike, a razlog za tako nešto treba tražiti u činjenici da je u tom segmentu naša zemlja prevashodno vezana za evropske standarde, smatra domaća stručna javnost.

Naslovna strana

Naslovna strana za 9. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.