N1: Kompanija Mona na licitaciji za 43,6 miliona dinara kupila imovinu štamparije u stečaju u Vranju 1foto EPA-EFE/Jorge Torres

Kompanija Mona iz Beograda, u vlasništvu porodice ministra Tomislava Momirovića, kupila je na licitaciji za 43,6 miliona dinara imovinu Grafičko-izdavačkog preduzeća „Nova Jugoslavija“ iz Vranja, objavio je N1.

Mona se na licitaciji pojavila kao jedini ponuđač za kupovinu imovine štamparije koja je u stečaju od 2010. godine.

Prodato je 14 objekata grafičke industrije, među koijima su dva magacina, kotlarnica, portirnica i pomoćna zgrada toaleta, ukupne površine oko 2.300 kvadrata.

Kao je za N1 kazao poverenik stečajnog upravnika Branislav Milosavljević, u pitanju su prazni i oronuli objekti, u kojima odavno nema mašina, a plac je zarastao u korov.

On je istakao da ova imovina ima isključivo lokacijsku vrednost, ukoliko se svi objekti sruše i na njihovom mestu grade novi.

Milosavljević je rekao da ne zna šta će novi vlasnik graditi, ali napominje da lokacija nije previše atraktivna jer se nalazi pored pijace i nema adekvatan prilaz. Zbog toga se, kako je dodao, ranije odustalo od planova da na tom mestu nikne maloprodajni objekat jednog velikog trgovinskog lanca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari