Na Produktnoj berzi u Novom Sadu pojeftinili pšenica, kukuruz, soja i uljana repica 1foto (BETAPHOTO/DRAGAN GOJIĆ/EV)

Pšenica, kukuruz, soja i uljana repica pojeftini su protekle nedelje na Produktnoj berzi u Novom Sadu do sedam odsto, saopštila je danas ta berza.

Pšenicom iz novog roda se trgovalo po ceni od 35,17 do 37,50 dinara, bez PDV-a, a ta cena je niža za 7,46 odsto u odnosu na cenu prethodnih sedam dana. U ponudi nije bilo pšenice iz prošlogodišnjeg roda.

Kukuruz je pojeftinio oko pet odsto u odnosu na prethodnu nedelju i prodavao se po ceni od 30 do 31 dinar za kilogram, bez PDV-a.

Sojom se trgovalo u rasponu cena od 68,50 do 69 dinara po kilogramu, bez PDV-a, a u odnosu na prethodnu nedelju, cena je niža za 5,28 odsto.

Ugovori za uljanu repicu zaključivani su u cenovnom rasponu od 660 do 680 evra po toni, na paritetu FCA (sa navedenim mestom isporuke), dok se na paritetu CPT (plaćeni troškovi transporta) trgovalo u širokom cenovnom rasponu od 610 do 680 evra po toni.

Ponder cena za uljanu repicu ove nedelje je 79,01 dinar po kilogramu, bez PDV-a. To je pad cene u odnosu na prethodnu nedelju od 7,17 odsto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari