Na zimu restrikcije ili uvoz struje?

Zbog nedovoljnih količina uglja u TENT-u proizvodnja manja za 10 odsto od planirane

Ostavite komentar


  1. Ne rade svi blokovi, radi 25 blokova od ukupno 24.
    Nikad ne rade svi blokovi, neki moraju da se remontuju dok drugi rade, sve ostalo je priča za neznalice, kao prva rečenica u mom komentaru.

  2. @Prometej,
    remonti se svuda rade van pika sezone, a za struju to sigurno nije zimsko doba.
    Ako si i ti kojim slucaje umesan u menadzment onda mi je jasno zasto Srbija napreduje unatraske.

  3. Pa nije li SKORO PRE MESEC DANA,,MINISTAR,,,ANTIĆ DECIDIRANO TVRDIO,NEMA PROBLEMA SA STRUJOM,,OVE SEZONE,RADI,,SE NA UTRĐIVANU, EKONOMSKE CENE,,,PREMA,, ZAHTEVU,,,M.M.F,a.

  4. Tekstove na ovom portalu rado čitam pošto ne podleže medijskoj cenzuri žvalavog vodje,ali ljudi dali vi proveravate tekstove koje objavljujete.U ovom tekstu je izneto toliko gluposti da me je prosto sramota našta je palo novinarstvo u Srbiji,Kakve veze ima rad bilo kog bloka sa naponom u nisko naponskoj mrezi,Kad taj isti napon dodje do krajnjeg korisnika prodje kroz 4-5 transformacija.Svaka transformacija ima pozicije za regulisanje napona od 400/110 pa sve do 10/0,4,nema vrednost napona kranjeg korisnika u Subotici,Vranju ili Požegi nikakve veze sa blokovima.
    Bože ovako mali perica zamišlja elektro sistem,a Tesla se okreće u grobu.

  5. Ja sam radnik EPS-a i verujte mi jako sam se pomucio da bih nasao neke dodirne tacke kao mogucnost ostvarivanja ovakvih prognoza . Mnogo neznanja i nestrucnog pisanja , zar vi nemate nekoga koga bi mogli bar pitati da vam prekontrolise tekst , cisto da ne dovodite ljude u zabludu . Teoretski je sve ovo moguce , moguce je i da na dalekovode nakacite bateriju od devet volti kao izvor , ali u cemu je smisao . Moguce je da izvor bude manje snage od potrosnje u mrezi moguce je da u tom slucaju pocne da pada frekfencija , moguce je da nastupi naponska redukcija moguce je da ne urodi plodom pa nastane uslov za aktiviranje podfrekfentne zastite moguce je milion stvari ali su sve one predvidjene nekim normama koje kazu plus ili minus deset posto nominalnog napona . Moguce je da i to nebude tacno ali onda ne bi bili povezani u evropski energetski prsten vec bi bili u ostrvskom radu , jednostavno sa ovakvim standardom koji vi govorite da ce biti kroz nasu mrezu nebi mogli da transportuju energiju veliki prodavci …..nismo vise mi sami u toj prici , neke stvari jednostavno moraju da se postuju . Postoje instalisane rezerve koje svaki sistem u ovoj prici mora da ima , postoje kvote koje havarijski mogu da se povlace iz okolnih sistema , sve je to jedna velika prica koja premasuje ovako banalnu kao sto je vasa .

Ostavite komentar


Ekonomija

Radnici ŽIT-a u ponedeljak i utorak protestuju ispred Vlade Srbije 10

Radnici ŽIT-a u ponedeljak i utorak protestuju ispred Vlade Srbije

Nezadovoljni zbog toga što mesecima ne primaju lične dohotke radnici Železničkog integralnog transporta, predvođeni predstavnicima Sindikalne organizacije ŽIT Beograd i Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata ŽIT-a, u ponedeljak i utorak u periodu od 10 do 12 časova potestovaće ispred zgrade Vlade Srbije u Beogradu.

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.