Najavili 5.000 stanova do 2020, a napravili jednu zgradu

Epilog priče o gradnji jeftinih nekretnina za pripadnike bezbednosnih službi

Ostavite komentar


  1. G. Rodiću nemojte da se pravite naivni kada dobro znate da se u Srbiji, posebno u pomenutom ministarstvu, sve radi planski. Stranci zaista odu, za kvalitet niko ne garantuje jer kako bi ste jurili nekog Turčina možda u dalekoj Anatoliji? Ali je bitno da oni, pre nego što odu, debelo plate mito nadležnima koji su im dali posao svesno urušavajući naše građevinarstvo a kod izgradnje puteva i putarstvo, mostogradnju itd. Pokažite nam jednu evropsku državu u kojoj najveći broj poslova dobijaju isključivo strane firme. Ne možete jer naše firme nisu u nstanju da podmićuju jer nemaju para za to. A tenderi su tako napravljeni da već u startu nemaju šansu da dobiju posao- jedino kao bedni podizvođači radova za siću, a kajmak ubiraju Turci, Kinezi, Grci, Španci pa sada čak i Amerikanci!. Zar vam slučaj „Železnica“ nije otvorio oči -kome se daju pare od naplaćenog mita? Uhapšenik, ranije veoma poverljiv čovek „gospođe ministarske“ tvrdi da je pare indirektno kasirala ona, preko (van)bračnog druga. Ja, kao i najveći broj Srba, verujem u to. A vi?

  2. Draza Petrovic je tada napisao tekst „Neka sila bude sa nama za 500€“. Silu je Vucic pridobio, ocito samo lepim recima.

  3. Ne postoji matematička računica da kvadrat novogradnje,novih stanova,košta 500 EUR! Može ako nema parketa,stolarije,izolacije,sudopere,mokrog čvora,priključka na struju…A postoji i druga varijanta : priča o toj „ceni“ je propagandna,a pravu će cenu platiti poreski obveznici Srbije preko budžeta i poreza,a sa tim stanovima veze neće imati! Turci će da grade komplet stanove po toj ceni kvadrata?! Nisu ni oni blesavi,jedino ako se prijave za volonterski rad u što čisto sumnjam!

  4. Zašto i ostalim državljanima Srbije nije omogućena kupovina stanova po toj ceni m2 ? Eeee…

  5. Nema jeftino ništa.Moraće kad tad platiti punu cenu.Moj deda bio stanar 30g i morao je posle otkupiti stan po tržišnoj ceni.

  6. Pa ko jos veruje AV lazovi i njegovim lazovima i lazuljama. Njima je samo vazno da jos neki deo narodbe muke strpaju u svoj boljsevicko-orekodrinski gladni dzep.

  7. Naprednjaci su lazovi i vucibatine nesvesne da zloupotrebljavaju funkcije na kojima su, a koje mi gradjani placamo! Za njih je laz, prevara, pljackanje gradjana i bahatost priroda pojava koju misle da mogu neograniceno ciniti!

  8. Ja bih stavio komentar na zadnju recenicu.Svakog politicara bih zakonom obavezao za ispunjenje datih obecanja.Isti bi startovali sa prosecnom zaradom,pa,shodno ostvarenim obecanjima bi im plata rasla.Svake godine bi ih kontrolisao oko izvrsenih obaveza.To bi bilo jedino ispravno,posto su zaposleni kod nas,iliti naroda.Sve drugo su laz i prevara.

  9. U svojoj permanantnoj kampanji rezim sa AV – om na celu , nas bahato cinicki “ zatrpava “ obecanjima , lazima , polu istinama , lupetanjem , aferama bez kraja ni odgovornosti skretajuci paznju sa ogromnih problema ( da li da ih nabrajam …znate ih jer ste ih osetili na vlastitoj kozi ….a i nasu decu ceka ista “ sudbina “ osim ….) i uz put sebi i „eliti “ svoje sekte obezbedjuje materijalno finansijsku korist
    Dakle nista novo …“ deja vu “ vec vidjeno …sa tendencijom repriza i ponavljanja “ bez kraja “ dok sns – pink ovce i dalje “ glasaju “ za njih

  10. U Ministarstvu građevine izjavljuju da sve teče po planu. Pametnom dosta.

  11. Siva faza za 500e plus prikljuci samo ako se ocekuje profit od 200% Zbog takve halapljivosti kvadrati i jesu ovako skupi i majstori nece da rade vise za bedne pare. Kad se budete unormalili sa ocekivanjem bar duple ako ne i vece zarade po svakoj zgradi i sveli to na normalnih 15-20% sto je ekstreman profit u normalnim drzavama imacete stalnog posla i bolje i vece ugovore. Do tada cekajte i kukajte kako ne radite i ne mozete da ostvarite zamisljene profite ili jednostavnije ponudite ministrima i strankama veci novac i diskreciju, kako bi dobili velike budzetske poslove. Za sada vece poverenje imaju u te strane ili lazne strane, firme izvodjace.

  12. Sta bi sa jeftinim stanovima za medicinske radnike? To obecanje Predsednika niko vise i ne spominje! Mislite da je plata medicinske sestre, lekara i drugog medicinskog osoblja adekvatna njihovom radu, stresu i dano-nocnom nespavanju. Smeju mi se kad kazem kolika mi je plata, a ubi se od posla! Sramota!

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 8. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.