PIO fond objavio kolika će ove godine biti najniža penzija u Srbiji, a koliko najviša

Ostavite komentar


  1. Znači najmanja penzija nije 20.621 dinara, nego je 16.220 dinara, odnosno biće. Zašto se poljoprivredne penzije ne ulaze u prosek? Jesu li poljoprivredni penzioneri manje vredni? O čemu se ovde radi? Kako ih nije sramota da tako postupaju sa ljudima koji ceo svoj život rade od rane zore do mraka?

  2. A kad će nam vratiti pare od smanjene penzije 4 godina???? Malo sutra …ali to sada nikoga ne interesuje ,dosta penzića je i kovid odneo ….

  3. ljudi moji sistem penzija je toliko los…..zakonom od 2003.g. svakom buducem penzioneru je smanjena penzija 30%….koliko da se ne zaboravi….vratite penzionerima ono sto se duguje pa onda povecanja koja slede ovo sto radite je sramota…..ali koga briga za penzionere….vazno je da je vama dobro

  4. Kako vas nije sramota penzioneri umiru od gladi trebaju vam samo za glasanje mada vam ni za to vise nece trebati jer vi ste dozivotni vladari

  5. Penzije…
    Najniza 16000
    Najvusa 190000.
    Vidite li koliki je to jaz medu najmanjim i najvisim.
    Dok ovi mogu raskosno da zive,ovi malu nemaju ni za najosnovnije potrebe..
    Treva se oreurediti penzioni sistem,gde se rasoin treva uveliko snanjiti.
    Nije realno da jedni zive kao Bogovi,a drugi kao Prosjaci.

  6. Trebali su da dostave podatak koliko korisnika prima najnizu i koliko najvisu penziju. Ovako ovih 190000 bode oci svima mada je broj onih koji primaju toliku penziju verovatno veoma mali.

  7. Zasto penzije u Srbiji nisu fiksne?drugim recima da svaki penzioner prima isti iznos.

  8. Šta se desi sa onom pomoći za sve penzionere do 49 000 din.penzije.Koliko mi se čini ,kako je objavljeno već jedan mesec kasni.

  9. Molim Vas pojasnite da li ce : (Najniža penzija u Srbiji biti 20.631) samo za one sa 40 godina radnog staza ili za sve one sa bar 15 godina radnog staza koji imaju pravo na penziju ????

  10. Ne obezbeđuje pio fond penzije nego vraća novac vlasniku odnosno uplatiocu koji je novac uplaćivao.Zato je neophodno doneti zakonsku obavezu da pio fond isplati celokupni uplaćeni novac uplatiocu ako on to žel

  11. Najvisa penzija 1500 evra? Eh, Srbijo! Pa ja da se sa svojom holandskom i nemackom penzijom jednog dana vratim (radio u obe zemlje) imao bih 2500 minimum, a porez na strane penzije u Srbiji se ne placa. Pa vi i dalje ostajte u otadzbini.

  12. Sramota je da neko primi povecanje, koliko drugi ima za ceo mesec Beda i sramota. A imamo na stotine tona zlata. KAŽU NEKI.

  13. Dali se povecavaju i srazmerne penzije nprja primam i iz Crne gore i iz Srbije u crnoj gori

  14. Sramota koliko su se politicari udaljili od stvarnosti .Volela bih da oni sa PROSECNOM penzijom zive.Gde su pare koje su uzeli .

  15. Sramota, osam puta veća, jesu li ta gospoda možda radila po 16 sati dnevno u rudniku, pri tome sve kopali ručno, pijukom i lopatom???

  16. Besplatne banje dobijaju članovi SNSa Neki vec po tri puta, a ja Za15.. god. Ni jednom. Laž i muljacina kao sa vaucerima.

  17. Besplatni oporavak za penzionere sa 30.000 penzijom, a suprug ima 100000 a moja baka ima 32000 i zivi sama i ne moze na oporavak. Promeniti pod hitno pravila

  18. Dragi penzioneri!Nemogu da vas podrzim .Od kad smo mi stari tako postali ,sve su nam drugi krivi.Primer, moj kolega na poslu ,on je studirao diploma,DR.moja srednja,MS.
    Sto znaci ,ni platu ni penziju nemozemo istu
    Budimo realni. Ink

  19. Jako sam srecna, kao dipl.ing. sa strucnim ispitima i 31 god. staza, penzija od 16 700 din. porasce mi na 20 600 din. „Bravo drzavo“.

  20. Kako vas nije sramota, moja majka nasledila od oca porodičnu penziju, od 70% nema ni 10,000dinara, a vi pricate o nekakvim povišicama, sramota je, Srbijo šta smo doziveli

  21. Stvarno je i bruka i sramota.
    Vidite li koliki je rasponi i jaz u penzijama.Deset puta veca..
    SRAMOTA.Pa nismo mi radili 40 godina a oni 400 godina da bi imali toliku penziju..

  22. Sto se bunite,koliko vidim penzioneri su vrlo zadovoljni i daju siguran glas kad treba.
    Oni su prezadovoljni sistemom.

  23. Katastrofalni laži moja invalidska penzija radnička je 9.ooo.din.kako vas nije sramota da toliko lazete.

  24. Naravno da je velika sramota sto je napravljena ovakva i ovolika razlika medu penzionerima.Naravno da Drzavu nije za to briga,jer da jeste vec davno bi bila ispravljena nepravda kao i penzione reforme koje su neadekvatne,nerealne i nemaju ni smisla ni logike..Pa nisu jedni radili 40 godina za 20.000 hiljada a drugi 400 godina da bi im bila toliko veca penzija…SRAMOTA..

  25. Vratite nam naše stečene penzije što ste uzimali nelegalno 4 gog.a za to vreme nije bilo povećanja?!
    A sada kao vi nama nešto dajete,mi smo u taj fond uplaćivali 40 god

  26. Da li može moj otac koji ima invaliditet noge, kao i da ima karcinom sa metastazama da ostvari novčanu pomoć ili tuđu negu? On se slabo kreće, nestabilan je, a sigurno će biti još gore

  27. Не дај боже бити пензионер са 15000 дин шта платити колико купити и остати жив срамота да су повећања колико и пензија која је то логика да су пензионери исти не то је лаж сит се гладног несрећа али умиру и они сви смо тада исти туга како је једнакост лажна и докле са лажима

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. mart 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.