Nakon smanjenja broja zaposlenih sledi prodaja infrastrukture?

Oko 2.500 radnika, uglavnom iz izvršnih službi, danas napušta Železnice Srbije uz otpremnine

Ostavite komentar


  1. Poalitika urusavanja da bi neko za dzabe kupio ili dobio na poklon, upravo se ogleda u ovom Javnom preduzecu ciji je osnivac Vlada republike Srbije, odnosno drzava. Primer kako se za kratko vreme upropastio objekat hotela "ZELEZNICAR" u Vrnjackoj Banji ( koji je radio do maja 2015. godine ) , ciji je vlasnik upravo Vlada Srbije odnosno "Zeleznice Srbije", gradjani i gosti Vrnjacke Banje mogu da vide svakog dana, posto se hotel nalazi u samom centru vrnjackog parka. Radnici "ZELTURIST"-a DOO koji su najureni iz preduzeca 2015. godine uz bednu otpremninu od 200 evra po godini staza, tuzili su drzavu Srbiju, odnosno bivse preduzece "ZELTURIST", za neisplacene plate i doprinose za period od novembra 2013. zakljucno sa martom 2015. godine i dobili su Izvrsne presude u svoju korist. Da bi svoja potrazivanja mogli da naplate radnici ce verovatno morati da se obrate i sudu za ljudska prava u Strazburu, posto ih sopstvena drzava ocigledno ignorise. U infrastrukturu spada i hotel "ZELEZNICAR" u Vrnjackoj Banji, koji jeste deo imovine "Zeleznice Srbije", i to jedan od retkih objekata koji se nalaze na sopstvenom zemljistu a da nema potrazivanje za restituciju, znaci neko ce dobiti za dzabe, hotel na ekstra parkovskom mestu, za male pare, posto je ovaj objekat namerno prepusten lopovima da ga ocerupaju i da niko ne vodi racuna o njegovom stanju u kakvom se sada nalazi. Cist primer nedomacinskom odnosu prema sopstvenoj imovini, sramota.

  2. Ovo mora da je neko napisao iz nezadovoljstva i obesti jer se uvodi profesionalizacija na zeleznici. Verovatno nista ne zna da radi i bio je "blagosloven" kod predhodnog rukovodstva, a zna se kakvi su bili i sta su radili, odnosno nisu nista radili i po partijskoj liniji su bili na radnim mestima i hvatao zjale po kancelariji, a sada pljuje profesionalne i odgovorne zeleznicare. Zna se ko je…

  3. Tacno je sve napisano ali sta tu mogu zeleznicari. Kako obuzdati sadasnjeg M.M. i bivseg S.Ž. zeleznicara ? Ovo je samo niz logicnost koje se desavaju na zeleznici i imaju za cilj samo jedno, da sebi obezbede prodju u teskim vremenima. U potpisu M.J. koji sve zna…

  4. Verovatno ste čuli da u Francuskoj voz saobraca brzinom od 300 km/h… … a jel znate zašto? Kažu ljudi da je to posledica činjenice da tamo ne postoji Saobracajni fakultet!

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Gordana Bjeletić, novinarka

Dnevni list Danas su jedine profesionalne novine u Srbiji.