Nakon što je kompanija otišla u stečaj: Prodaje se deo hotela Tonanti 1Printskrin/You tube

Četvrtina zgrade hotela Tonanti u Vrnjačkoj Banji ponuđena je na prodaju, prenosi N1.

Kako se navodi u javnom pozivu, izvršitelj Nemanja Protić doneo je Zaključak o prvoj javnoj prodaji dela hotela u vlasništvu firme Tonija Apostolovića – Tim Systems doo Beograd.

Radi se o 11.979 kvadratnih metara sa pripadajućim zemljištem, a procenjena vrednost oglašene nepokretnosti, tačnije dela koji se nudi na prodaju je 410,7 miliona dinara.

Početna cena na prvom elektronskom javnom nadmetanju, koje će biti 28. decembra u 9 sati, biće 70 odsto od procenjene vrednosti.

Hotel Tonanti je, prema podacima katastra, u vlasništvu pomenute firme Tim Systems doo Beograd, jedna četvrtina vlasništva i preduzeća u vlasništvu Darka Đurovića – Tonanti doo, tri četvrtine vlasništva nad hotelom).

Nad kompanijom Tonanti, koja je vlasnik istoimenog hotela u Vrnjačkoj Banji, otvoren je početkom novembra stečajni postupak zbog duga od više od 100 miliona dinara, odnosno „trajnije nesposobnosti plaćanja“.

Tonanti je, prema navodima Nove ekonomije, 2019. godine dobio 1,2 miliona evra državnih subvencija za hotelski kompleks u Vrnjačkoj Banji.

Projektom je trebalo da bude zaposleno 85 radnika, a da kompanija uloži najmanje 5,9 miliona evra do kraja 2019. godine.

Uzimanjem državne pomoći, Tonanti se obavezao da tri godine nakon završetka projekta ne smanjuje broj zaposlenih između 95 i da ne smanjuje vrednost osnovnih sredstava.

Ministarstvo je subvencije je, prema ugovoru, trebalo da isplati do kraja 2020. godine.

Ministarstvo privrede, ističe Nova ekonomija, ima mogućnosti da od Tonantija traži vraćanje podsticaja ukoliko se ne ispune ugovorene obaveze.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari