Namešten tender za novogodišnje osvetljenje

Portal Pištaljka o javnoj nabavci praznične rasvete u Beogradu

Ostavite komentar


  1. Pa videlo se uz sve odusevljenje gradonacelnika Malog, a za koje gradani nisu ni hajali, da je osvetljenje postalo odjednom strasno vazno i da je kupljeno i postavljeno mesec dana ranije nego sto je i u katolickim i protestantskim zemljama. Umesto da se bavi metroom koji vec 50 godina sa dve studije izvodljivosti visi nad gradom u kolapsu, grad Beograd se sminka da bi kumovske firme strpale budzetske pare nas poreskih obevznika u dzep!

  2. Otkud sad pa to, zar tendere nisu nameštali samo žuti, a ovi napredni su valjda pošteni .

  3. Pa sta se cudite, tender jeste namesten ali je namestanje po zakonu. Konkurent je mogao da da primedbu ali je izracunao da mu se neuporedivo vise isplati da uzme ponudjeni ““poklon-proviziju““ u zamenu. "Izabrana" firma je uzela para od kojih bi se mogla napraviti stambena zgrada od cetrdesetak stanova! Vise nego dovoljno da se uzme mastan profit i da se dele "pokloni" svima koji bi mogli da talasaju… Te zice i svetiljke su jeftinije od ugovorene sume a mogu se koristiti prakticno decenijama. U drzavi gde paralelno egzistiraju dva oprecna pravna rezima (kapitalisticki i komunisticki) korupcija ne moze da se izbegne.

  4. Ja sam penzionerka i ovih dana sam na rehabilitaciji u MC "Sveti Luka " u Smederevu i ono je horor u centru , jer ne rade ni bazeni ni kade jer nema tople vode, a naša gradonačelnica kao bivši dr. trebala je radije da se odrekne kićenja grada za dobrobit lečenja pacijenata ili pak da se okreče fasade makar u centru što bi u oba slučaja bilo dugogodišnja investicija, a ne euforična. Moje mišljenje dele hiljade i hilhade nezadovoljnih sugrađana. Raskitite grad poboljšajte uslove lečenja.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.