Narodna banka Srbije: Pojavila se lažna stranica NBS na Fejsbuku 1narodna banka srbije foto Aleksandar Roknic

Narodna banka Srbije je na društvenoj mreži Fejsbuk identifikovala lažnu stranicu pod nazivom NBS, koja koristi ime i logo Narodne banke Srbije, a na kojoj se od korisnika Dina kartice, u sklopu nagradne igre, zahteva da ostave određene finansijske podatke, saopštila je Narodna banka Srbije.

“Imajući u vidu da je u pitanju lažna stranica preko koje se prikupljaju i zloupotrebljavaju lični podaci i podaci o platnoj kartici, ovom prilikom apelujemo na građane da ne učestvuju u ovoj i sličnim lažnim nagradnim igrama”, ističu na sajtu NBS.

U slučaju da su korisnici nacionalne Dina kartice već uneli podatke, potrebno je da, kako se navodi, u što kraćem roku, o tome obaveste banku izdavaoca kartice.

Narodna banka Srbije je preduzela mere radi sprečavanja prevarne aktivnosti i otkrivanja počinilaca ovog krivičnog dela.

“Podsećamo da je jedina zvanična stranica Dinakard sistema dinacard.nbs.rs, dok zvaničnoj stranici Narodne banke Srbije na Fejsbuku možete pristupiti i sa internet stranice NBS. Na našoj Fejsbuk stranici možete se informisati o svim aktivnosti centralne banke Srbije, među kojima su i sve aktivnosti u vezi s Dinakard sistemom”, ističe Narodna banka Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.