Nastavlja se protest poljoprivrednika: Bez širenja blokada po Novom Sadu, poljoprivrednici će prespavati ispred zgrade pokrajinske vlade

Ostavite komentar


  1. Srpsko selo glasa za vucica. Za to vreme on I njegovi tajkuni otvaraju srpsko trziste za poljoprivredne proizvode iz Severne Makedonije I Albanije dok nas seljak propada. Sami glasaju za svoju propast

  2. Osetili poljoprivrednici da Vlada ima para.
    Iznenadio sam se da samo ima deset posto „pravih“ poljoprivrednika, 90% su biznismeni koji su nakupovali zemlju i drpaju subvencije na razne stvari: traktori, priklucne masine, zemljiste…i do 70% idu subvencije na nove zasade u Vojvodini. Neka i treba, samo naše(budžetske) pare, treba trositi racionalno. Neki od nas koji punimo buđžet radimo mnogo teže stvari od protestanata a iz budžeta ne uzimamo ništa!

  3. Ma i mi ćemo za neki dan na ulicu.Imali smo najavljen štrajk upozorenja al nas premonta direktor sa nekih 3%. dok sve poskupelo 30% i više.

  4. A ko ce se pozabaviti katastrofalnim povecanjem ogreva za zimu koje se neprestano uvecava…….

  5. Ustanem u zoru, počešem se po glavi i neznam gde pre da udarim. Sezona u punom jeku. Sve se nagomilalo. Blago ovima što protestuju. Mora da imaju neku bolju računicu.

  6. Seljak mnogo tesko zivi. Podigli su kredite 2004 ,. 2005, g. a kadazte dosli na vlast ti isti seljaci vise nisu primali subvencije pa nisu mogli vracati kredite. Zemlja pod hipotekom nigde kredit ne mogu .Urazumite se I pomognite seljaku.

  7. Samo pojedini seljaci imajj privilegiju. Oslobodite nas kamata I kredita,poskidajte hipotekd sa zeje kad nam zatrebs kredit da mozemo ppdici. Placate lorez pevacicama koju su ,zivele provodr se..

  8. Da li iko zna koliko sati godišnje treba uložiti za proizvodnju jednog hektara (1ha) pšenice, suncokreta, soje ili kukuruza?
    Po hektaru treba manje od dva radna dana, od pripreme, setve, nege do žetve/berbe i transporta u silos.
    Koliko hektara treba da obrađuju da bi bili uposleni godinu dana? Izračunajte pa će vam biti jasno da mali proizvođači mogu da prežive samo ako se vrati Titovo vreme.

Ostavite komentar


Ekonomija

Veliki broj falsifikovanih proizvoda na tržištu: Kako da ih prepoznate? 10

Veliki broj falsifikovanih proizvoda na tržištu: Kako da ih prepoznate?

Sa prazničnim periodom povećava se i potrošnja, čak i za 40 odsto. Nakon poslednjeg otkrića falsifikovanih proizvoda, potrošači će osim o cenama morati da vode računa i o kvalitetu namirnica. Marko Dragić iz Nacionalne organzacije potrošača rekao je za RTS da se može očekivati da je na tržištu u Srbiji veliki broj falsifikovanih proizvoda i da građani koji su ih uočili mogu da ih prijave tržišnoj i poreskoj inspekciji.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.