Nastavlja se štrajk radnika Zastava oružje 1Foto: Zastava oružje

Štrajk radnika fabrike Zastava oružje nastavlja se danas jednosatnom obustavom rada na radnim mestima od 11 do 12 časova, najavila je Sindikalna organizacija „Zastava oružje“.

Kako se navodi u saopštenju, radnici fabrike će i narednih dana štrajkovati protiv načina koji predviđa privatizaciju kapitala fabrike, a po Zakonu koji će se na današnjoj sednici Parlamenta naći pred poslanicima Skupštine Republike Srbije.

Predloženim Zakonom se predviđa da se država posredno, bez direktne nacionalizacije, proglasi vlasnikom društvenog kapitala koji u fabrici Zastava oružje iznosi 24,56 odsto ukupnog kapitala. Radnici fabrike ne pristaju na model privatizacije koji se nije do sada vodio interesima ekonomskog i socijalnog razvoja, već motivima preraspodele društvenog bogatstva i osvete društvenoj svojini i na njoj utemeljenoj ideologiji“, ističe se u saopštenju.

Danas će grupa radnika fabrike predsednici Skupštine Republike Srbije predati potpise radnika fabrike protiv privatizacije fabrike Zastava oružje AD, kao i pismo šefovima poslaničkih grupa o razlozima zašto ne treba prihvatiti predložena zakonska rešenja. Sutra 25. aprila radnici će svoj protest, zajedno sa građanima Kragujevca, iskazati na platou kod Krsta, sa početkom u 18 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari