Vučićeva računica za spas nataliteta: Kol’ko para za šestoro dece?

Ostavite komentar


  1. A gde su rađale naše bake…pa većina po njivama ili kući i nikom ništa nije falilo, stasala je gomila generacija Srba, prava i zdrava ,zato manite me tih rekla kazala priča iz porodilišta.

  2. Peto i šesto spas nacije. A treće i četvrto „da ne idu na posao“.

  3. Radjajte decu, ali nemojte da pravite socijalne slucajeve. Ne ocekujte novac od Vucica za svoje voljeno dete.

  4. Bravo za AV! Ekonomija, mir, natalitet, jedna srpska stolica su prioriteti. I već daju reziltate. Svaka čast i puna podrška. Sve ostalo su jalove priče.

  5. Neverovatno, napad botova sa ženskim imenima na ovu vest. Kladim se da su većina muškarci. Sterotipni komentari naručeni iz centrale čista patetika.

  6. Propaganda! Koliko srpskih porodica znate da imma petoro ili sestoro dece?! Toliko su retke da se o njima snimaju TV emisije kao o cudu nevidjenom. Samo Romi radjaju toliku decu.

  7. Šta je ovim botovima, baš su se razbotovali! Ali, totalno nekreativni (podržavam svaku meru, bla, bla)

  8. Vesna, moja baka je radjala na njivi, ali to ne znaci da moja snaja treba da se porodi u parku, jer njivu nemamo.

  9. Moze li neka hiljadarka predsednice za mog malog psa. Malo jede, na dijeti je

  10. Deca se ne radjaju za pare, vec iz ljubavi. Dajte vi nama g.precednice da mozemo da zivimo posteno od naseg rada,a dece ce biti. ps.otac sam cetvoro dace.

  11. Ne želim da moje pare trošite na razmnožavanje socijale! Ljudi nisu prasad pa da je najbitnije koliko je prasića oprasila krmača….

  12. Sva sreca da u drzavama podsaharske Afrike postoji “neophodan sistem” pa nemaju problema sa prirodnim prirastajem …

  13. Da li je moguće da u ovoj zemlji ne postoji normalno, racionalno, svesno , realno misleće biće koje je na bilo kojem nivou vlasti i koje može i želi da vidi u kakvim uslovima žive (obični ) roditelji .
    Zar stvarno mislite da može da se podigne dete od par jednokratnih pomoći države, koja ih se seti jedino kad hoće da zatrpa neku aferu.

  14. Odličan komentar. Nije sve u ispalti za prvo, drugo ili treće dete. I sve to traje kratko do detetove prve druge ili desete godine. A šta u međuvremenu i šta posle. Najskuplje je školovanje, hrana i garderoba. Nekada je osnovna škola bila besplatna, a hrana jeftinija. Decu nema ko da čuva, obdaništa popunjena, a status majki na poslu je ugrožen. Srbija nije socijalna država, ona ne voli svoje građane, jer se ne grade ni socijalni stanovi, hrana za bebe je preskupa,a trgovački lanci nemaju nikakvo ograničenje marži. Naša vlast pokušava da popravi natalitet tako što će majka da rodi dete, ali kada dete odraste ono odlazi u inostranstvo jer ovde ne može da preživi sa mizernim platama, bez mogućnosti da kupi stan i da podigne svoju decu. I onda sledi zaključak: naša vlast stimuliše rađanje da bi neka druga država dobila našeg normalnog, dobrog, školovanog građanina.

  15. A jel ti rmpaš ko tvoja baka po ceo dan na njivi, pa kad digneš glavu dočeka te još posla a možda i po neka šljaga? A ona ćuti, radi i podiže decu…..

  16. Bravo za tekstopisca
    Zalosno Aleksandre Vucicu toliko istine u par recenica da sam jos uvek najezen i danima u nazad ubedjujem sebe da zivot bolji poslednjih 10 godina ali ako sve ovo stavis na olovku nas zivot u Srbiji je mnogo gori nego pre 10godina,tuzno ali istinito!!!

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 15. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Gordana Bjeletić, novinarka

Dnevni list Danas su jedine profesionalne novine u Srbiji.