Nedimović: Subvencije za stoku biće 15.000 dinara po grlu

Ostavite komentar


  1. Kao dissident Moran da stanem u odbranu prava stoke ,djabe subvencija stock kad planiraju da IH zakolju I posalju zaklane u Tursku .Licno predlazem da se prava zivotinja zastite sirom deklaracijom tj da se zabranjuje izvoz mesa I da drzave nece izvoziti meso vec ga proizvoditi samo za svoje potrebe .Koliko je to nehumano da neko bude zatvoren I uzgajan da bi bio zaklan .Ogranicenje konzumacije mesa I posebne takes koje bi se upotrebile za standard zivotinja naprimer da se zivotinja nesmrzavaju I da budu drzane u custom uslovima kao da krave za mleko moraju biti tusirane bar jednom mesecno ,a me nikad u zivotu ,sto je cesto slucaj .Ovo nine prvi put da stitim prava stoke.kada leko je pomisliti da stoku netreba stititi ,Ali ipak treba .Her kada se postupa humanoid sa zivotinjama vidi se da one imaju dusu I emocije ! Kako samo place pred klanje u klanicama :((

  2. Ma kad drzava resi nesto da ugasi ona ga zatre. Kad smo sve prodali hajde da prodamo i svaku, pai najmanju njivu, pa da se lepo mi gradjani Srbije kao Sirijjci, bosi, goli i gladni zaputimo u Nemacku.Da budemo sluge i robovi pored sopstvenih imanja i kapitala. Mudra politika naseg drzavnog rukovodstva nema sta.

  3. E pa imam jednu poruku za Ministra. Zasto poljoprivrednici moraju da rade sa naftom koja kosta 170 dinara po litru na pumpama? Kruzi da ce nafta mozda poskupeti za jos 20 dinara. Mi kuci imamo 40 hektara a traktor trosi 20 litara po hektaru, 800 litara za celu povrsinu, pomnozeno sa 168 dinara to je 134400 dinara a cena evra je 118 dinara. Pre deset godina je bila ekonomska kriza, cena nafte po barelu je dostigla 103 dolara (uracunata inflacija dolara) a nafta je na nasem trzistu bila 80 dinara, cena evra 83 dinara po evru. Sto znaci da smo tada kupovali 800 l nafte za 64000 dinara. Kada bih danas prodao odjednom 20 vagona kukuruza, primera radi, po 15 dinara, dobio bih cisto 3.000.000 dinara. Ali 2018. to je 25.424 evra, a pre deset godina to je bilo 36.145 evra. Ako uporedimo i subvencije mozemo videti da vi ne povecavate nista. 2008 su subvencije za grlo muzne krave bilo 20.000 dinara minimum, ili 240 evra. Vi sada navodno povecavate na 15.000 dinara sto je 127 eura. Cak i ako uporedimo osnovne subvencije od 4.000 dinara u 2018 godini to je 34 evra, a pre deset godina to je bilo 10000 dinara ili 120 evra. Bolje bi vam bilo da uvedete regresirano gorivo od 100 dinara za poljoprivredu, gradjevinska i transportna preduzeca, uskladite cenu sirovina sa kursom ovog bednog dinara i ukladite subvencije sa standardom Evropske Unije.

    Na prolece vam stizu poljoprivrednici sa svih strana, a kada oni dodju pomolite se, jel ce glavni zahtev raspustanje Vlade zbog nesavestnog postupanja prema svojim gradjanima.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.