Nemamo mnogo toga da ponudimo gostima

Miodrag Mitrović, direktor Turističke organizacije Alibunar

Ostavite komentar


  1. Kako nemamo šta da pružimo , kada Rasim Ljajić kao Ministar za trgovinu i turizam non stop priča kako sve više imamo noćenja i turista sa bliskog istoka koji vrlo zadovoljn i odlaze iz Srbije !

  2. Какав је то наслов?
    Наравно да Алибунар има шта да понуди, само је ствар промоције, маркетинга и добро одрађеног СЕО, који данас човек може и сам да одради бесплатно.

    Наш генерални туристички сајт за целу Србију је офрље урађен.

    Дакле у Алибунару… Ставите све туристичке објекте на booking, трип адвисор као и знаменитости (црквица тамо рецимо) апдејтујте садржај на енглески, направите бесплатан апп, уносите нове слике Алибунара макар једном недељно, отворите социјалне медије и стране за Алибунар на енглеском и српском и редовно их одржавајте, са јасно истакнутим радним временом објеката и објашњењем како да се дође до Алибунара јавним превозом, апдејтујте страну Википедије за Алибунар са сликама, природним богатством итд. и на енглеском, идите на бајкинг сајтове и додајте Алибунар као туру…

    У Швајцарској су направили клупу на месту где је Шерлок Холмс као нестао и то им је врло посећена туристичка тура. У Загребу су направили Музеј прекинутих веза….А нама дела Оње Ивањицки и Милића од Мачве пропадају… Што не би могла да се рецимо Ољина дела изложе у оној малој стално затвореној сликарској кућици коју имате тамо у Девојачком бунару?

    Има у Алибунару више од банатске лисице. Девојачки бунар може да има потпуно попуњене капацитете од марта до новембра сигурно. Контактирајте и планинарска и пензионерска друштва да заједно направите пешачке туре за сениоре који воле активности у природи али не могу да се пењу на Копаоник рецимо… Тога скоро и нема у понуди планинарских друштава, све туре су углавном 15 км+ на великој надморској висини, а постоји потреба за пешачким турама у природи на нижој надморској висини.
    Или рецимо туристичка агенција, једнодневан излет, уместо излета до бање Ђула и Морахолом, направите понуду 5 км шетње кроз резерват Делиблатска пешчара, банатски ручак, и базен тамо од 1500-2000 дин аутобусом из Београда. Многи људи ће ићи само када је тако организовано. Иначе, препоручујем Алибунар.

    1. И да додам – рецимо радионице здраве хране у природи или преживљавања у природи/повежете се са нашим људима који се баве тиме и који су стално у потрази за локацијама, јога у природи, у сваком случају излетнички једнодневни туризам за који не требају хотели и који може да донесе исто ако не и МНОГО више пара од вишедневног пошто наш министар то не зна….
      Бесплатан Wixov сајт…
      Немојте да дозволите да пропаднете да би вас неко јефтино продао неком тамо пошто је то очигледно циљ.
      Срећа у несрећи је да нисте потпуно уништени као Копаоник којем је наружена сва лепота неаутентичним кичастим стакленим грдосијама. Морате да имате и Paypal, сви сајтови су вам нот усер фриендлу, погледајте мало како други раде на Трип Адвисору и Боокингу… Не можете да имате понуду смештаја а да немате слике смештаја, контакт, боокинг, емаил, средство плаћања, време рада итд…И то јасно и лако приступачно у два клика. Каква је слика Алибунара на Вики? Не инспирише да се посети.
      Лептирови, птичице, зеленило, шуме, спортски терени, уметничке колоније (опет са јасним временом рада) – то треба да се види зато што то мотивише.
      А министарство туризма не треба да има назови пројекте и милионски преплаћене назови промоције на страним сајмовима туризма да нам замаже очи.
      То прави туристи и не гледају и то уопште не промовише српски туризам и не помаже страним туристима да нађу информацију и заправо букирају смештај него служи као оправдање да се ето нешто ради и још нешто нешто…

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 21. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.