Ni Božićni post ne smanjuje cenu domaćeg sira na jugu Srbije: Kilogram kravljeg 750, a kozjeg i do 900 dinara 1foto Ana Milošević

Iako je počeo Božićni post u kome se izbegavaju po pravilu mleko i mlečni proizvodi cena domaćeg sira na pijacama u Vranju i okolnim gradovima na jugu Srbije ne prestaje da raste.

U petak u na mlečnoj pijaci u Vladičinom Hanu kilogram domaćeg kravljeg sira koštao je od 700 do 750, dinara, a slična je bila i cena kozjeg.

U subotu Vranjanci su mogli da kupe domaći kravlji sir po ceni od 750 dinara, dok je cena za kilogram domaćeg kozjeg sira dostigla rekordnih 850 dinara.

Danas na pijaci u Bujanovcu kilogram domaćeg kravljeg sira, zbog manje ponude i veće tražnje prodavao se po ceni od 800 dinara, dok je kozji koštao pedeset dinara skuplje.

Prodavci sa kojima je novinar Danasa razgovarao navode da „Božićni post ne utiče na navike njihovih stalnih mušterija i da se uprkos visokoj ceni potražnja za domaćim sirom ne smanjuje“.

-Na cenu utiče skuplja stočna hrana, u prvom redu sada zimi seno i koncentrati koji su poskupeli i do trideset odsto – objašnjava nam Miodrag D. koji prodaje sir na mlečnoj pijaci u Vranju.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari