Dušan Nikezićfoto FoNet Milica Vučković

Potpredsednik Stranke sloboda i pravde (SSP) Dušan Nikezić rekao je danas da je život u Srbiji borba za puko preživljavanje.

Nikezić je za list Nova rekao da će država usvajanjem Izmena i dopuna zakona o planiranju i izrgradnji, kojim je omogućena besplatna konvertzija zemljišta, pokloniti 530.000 ari najvrednijeg građevinskog zemljišta i ostati bez milijardi dinara.

„Građani Srbije sa pravom strahuju od svake nove ekonomske mere vlade Ane Brnabić i ministra finansija Siniše Malog. Rezultati njihove politike u ovoj godini su pad plata od 1,2 odsto, pad prerađivačke industrije od 1,3 odsto, pad prometa u trgovini na malo od 4,9 odsto, pad izdatih građevinskih dozvola za 6,4 odsto, pad prihoda od PDV-a, akciza i carina za preko 10 odsto“, rekao je Nikezić.

On je dodao da su cene i javni dug jedine dve stvari koje rastu u srpskoj ekonomiji.

„Novim kreditima od 1,26 milijardi evra ova vlada je u jednom danu zadužila svaku porodicu u Srbiji sa 500 evra i to ćemo mi i naša deca vraćati. Samo u poslednjih sedam meseci dug su povećali za tri milijarde evra“, istakao je Nikezić.

Nikezić je naglasio i da cene osnovnih životnih namirnica i drugih potrepština padaju samo u klipovima ministra Tomislava Momirovića.

„Međutim, ljudi svojim očima vide da su cene osnovnih životnih namirnica porasle za preko 50 odsto, a računi za energente i stanovanje preko 35 posto u poslednje dve godine, dok su prosečne plate u istom periodu povećane za 32 odsto, a penzije za samo 28 posto“, zaključio je Nikezić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari