Nikezić: U EPS uvesti vanredno stanje 1Foto: Medija centar

Zbog katastrofalnog stanja u Elektroprivredi Srbije Stranka slobode i pravde traži uvođenje vanrednog stanja u tom preduzeću, izjavio je na današnjoj konferenciji za medije Dušan Nikezić, predsednik Resornog odbora za privredu i finansije te stranke.

Prema njegovim rečima, u periodu u trajanju od šest meseci krizni profesionalni menadžment bi stabilizovao situaciju u EPS-u nastalu zbog nestručnog rukovođenja poslovodstva na čelu sa Miloradom Grčićem.

On je dodao da bivši v.d. direktora Milorad Grčić iako je podneo ostavku faktički i dalje upravlja tim preduzećem kao i da mu je dodeljena nova funkcija rukovodioca kancelarije za saradnju sa lokalnim samoupravama koja se nalazi u ulici Internacionalnih brigada 1 u beogradskoj opštini Vračar.

– To što je EPS još uvek bez novog direktora je stanje pravnog vakuuma i potpuno neprihvatljivo. Milorad Grčić je postavljen za direktora iz tri razloga. Prvi je da omogući isisavanje novca iz preduzeća, drugi je da bi se obavljalo stranačko zapošljavanje a treći je prikupljanje sigurnih glasova među zaposlenima, Može se reći da je on taj zadatak dobro obavio i što se tiče aktuelnih vlasti nema razloga da i dalje ne bude tu gde već jeste – rekao je Nikezić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari