Nintendo pristao da besplatno popravlja džojstike nakon brojnih pritužbi potrošača 1Foto: Shutterstock/Barone Firenze

Nakon upozorenja Evropske organizacije potrošača (BEUC), Evropska komisija i potrošačke vlasti EU (Mreža saradnje za zaštitu potrošača (CPC)) kontaktirale su Nintendo kako bi se pozabavile tehničkim problemom koji se ponavlja sa kontrolorima koji ne reaguju.

Nakon ove akcije, Nintendo se složio da svim potrošačima ponudi pravo na popravku pogođenih kontrolora „Nintendo Switch“ igraće konzole besplatno, čak i van zakonske garancije.

Zajedničku akciju vodili su grčko Ministarstvo za razvoj i investicije i Nemačka agencija za životnu sredinu, a koordinirala je Evropska komisija.

Potrošači koji koriste Nintendo Switch konzolu prijavili su CPC vlastima i udruženjima potrošača da se suočavaju sa propadanjem i gubitkom kontrole nad konzolom.

Kako je problem učinio kontrolere beskorisnim, potrošači koji nisu mogli lako ili besplatno da ih poprave bili su primorani da ih zamene, što je rezultiralo nepotrebnim elektronskim otpadom, javlja The European Sting.

Kao rezultat akcije, Nintendo je pristao da ponudi i jasno naznači da će neispravni Joi-Con kontroleri biti popravljeni bez naknade od strane Nintendoovih centara za popravku, bez obzira da li je to uzrokovano kvarom ili habanjem, pa čak i ako garancija proizvođača koju daje Nintendo je istekla.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari