Norvežanin predsednik Nadzornog odbora EPS-a 1Foto: BETAPHOTO/KANCELARIJA ZA SARADNJU SA MEDIJIMA VLADE SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIĆ

Nadzorni odbor Elektroprivrede Srbije danas je na sednici postavila novog v.d. generalnog direktora Dušana Živkovića, a takođe je izabrao i predsednika NO.

„Živković je od 2021. u Elektrodistribuciji Srbije rukovodio službom zaduženom za merne grupe i obnovljive izvore energije u distributivnoj mreži. Pre toga se više od 30 godina bavio investicijama, obnovljivim izvorima energije i razvojem proizvodnih kapaciteta na rukovodećim pozicijama u okviru Elektroprivrede Srbije“, navodi se u saopštenju EPS AD.

Novi predsednik NO EPS-a biće jedan od tri Norvežanina u NO, Oluf Ulset.

„Imenovanjem novog v.d. generalnog direktora ulazimo u proces formiranja izvršnog odbora koji će operativno rukovoditi radom Elektroprivrede Srbije. Novi v.d. direktor je privremeno rešenje, a javni konkurs za poziciju generalnog direktora ćemo raspisati u narednim nedeljama”, poručio je Oluf Ulset, predsednik NO EPS AD.

Kako se navodi u biografiji koja je objavljena prilikom izbora Nadzornog odbora, Oluf Ulset je magistar ekonomije sa Norveške škole ekonomije, bivši državni sekretar norveškog premijera i dugogodišnji izvršni direktor i član odbora kompanija i organizacija u energetskom sektoru Norveške.

„Bio je generalni direktor Asocijacije energetske industrije Norveške (2011-2018.), što je uključivalo i opsežan rad na nivou EU, sa nekoliko viših uloga u Evropskom udruženju elektroprivrede EURELEKTRIK.

U bogatoj biografiji ističe se njegov petogodišnji rad na poziciji višeg potpredsednika kompanije Statkraft, energetskog giganta koji je u stoprocentnom vlasništvu države Norveške i najveći evropski proizvođač električne energije iz obnovljivih izvora.

Kao stručnjak za energetiku, ali i finansije tokom dosadašnje profesionalne karijere bio je i državni sekretar u norveškom Ministarstvu za naftu i energiju i obavljao funkcije predsedavajućeg i člana Borda direktora u više kompanija.

Od iskustva u finansijskom sektoru izdvaja se njegov rad na poziciji izvršnog potpredsednika za strategiju u Storebrand ASA.

Priznati profesionalac u energetici, obnovljivoj energiji, strateškom planiranju i energetskoj politici, danas je konsultant za zelenu tranziciju i obnovljive izvore energije.

Oženjen je, ima troje dece i tečno govori engleski jezik“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari